Idiot osramotio zemlju: Izetbegović usred Srbije uzeo riječ Čoviću pa napao Vučića i Srbe

Datum objave: 06.12.2017   Broj čitanja: 3647
Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović relativizirao je danas stav koji su novinarima iznijeli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović da će vanjska politika Sarajeva u vezi s otvorenim unutarnjim pitanjima Srbije, biti prilagođavana stavovima Beograda.
Idiot osramotio zemlju: Izetbegović usred Srbije uzeo riječ Čoviću pa napao Vučića i Srbe

 

Naime, iako je na pres konferenciji u ime Predsjedništva BiH govorio Čović, Izetbegović je na samom kraju konferencije "upao" u riječ Ćoviću, rekavši da "mora nešto pojasniti", vezano za to "da će BiH vodeći svoju međunarodnu politiku čekati na stav Beograda".

 

Premda mu je Čović pokušao reći da čeka na riječ, to se jednostavno nije moglo učiniti.

 

"Međunorodnu politiku BIH voditi će ova tri čovjeka (članovi Predsjedništva BiH), i ona će se voditi u Sarajevu. Naravno, i te kako ćemo uzeti u obzir stavove susjednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i živimo sa Hrvatskom, kao i sa EU, gdje smo preuzeli obaveze u procesu integracija. Ali, moj stav je da se vanjska politika vodi u Bosni i Hercegovini i ja sam molio Čovića da to iznese kao svoj stav, a ne kao stav Predsjedništva", rekao je Izetbegović.
Nakon toga, reagirao je predsjednik Vučić i uz osmijeh rekao:

 

"E, ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio tijekom službenih razgovora, ali ovako vam izgleda i oko Kosova, i oko granica", rekao je Vučić.

 

Na početku pres konferencije, naime, Čović je rekao:

 

"Naš stav, stav tri člana Predsjedništva, kada je riječ o unutarnjim pitanjima Srbije, je da ćemo ta otvorena pitanja u vođenju vanjske politike prilagođavati stajalištima Beograda".

 

Alo.rs

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Zeljko06.12.2017 18:35 sati
    On kada salje tuzbe u ime BiH kao pojedinac bez suglasnosti Srba i Hrvata to je njemu normalno,dok za svaku sitnicu koja njemu ne pase zeli dokazati da on nije za to. Onda se jos cudi sto Srbi i Hrvati ne zele zivjeti sa takvom bosnjackom politikom???
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio