Bitcoin prešao i 12.000 dolara

Datum objave: 06.12.2017   Broj čitanja: 290
Tjedan dana nakon prvog proboja razine od 10.000 dolara, bitcoin je porastao za još 20% na krilima dobrih vijesti iz financijskog sektora.
Bitcoin prešao i 12.000 dolara

 

Prošloga tjedna glavna vijest u svijetu kriptovaluta bio je proboj cijene bitcoina preko razine od 10.000 dolara, što su tek rijetki očekivali, a najoptimističnije prognoze govorile da bi se moglo dogoditi tek do kraja ove ili sljedeće godine.

 

No, kako je bitcoin u uzletu posljednjih mjeseci, odmah po prestizanju 10.000 dolara bilo je jasno da se neće dugo čekati i na sljedeće rekorde.
Tako je u proteklih tjedan dana bitcoin varirao od 10 do 11 tisuća dolara, pa potom probio i "jedanaesticu", da bi jutros krenuo novi val i lakoćom preskočio i 12.000 američkih dolara – ako vam je lakše tako računati, to je 10.000 eura, piše Bug.hr.

 

Jedan od razloga za ovakav rast cijene vjerojatno je i promjena u odnosu velikih bankara u odnosu na bitcoin. Primjerice, jučer su iz JPMorgana, ugledne institucije koja je do sada bitcoin nazivala prevarom i Ponzi shemom, izjavili kako on ima potencijal postati "novo zlato". U njemu bi se moglo na siguran način čuvati bogatstvo na dugi rok, kažu sada analitičari JPMorgana, a nadu u takav razvoj događaja daje im skoro lansiranje tržišta "futuresa", odnosno terminskih ugovora vezanih uz bitcoin. To će, kažu, povećati legitimitet ulaganja u bitcoin i povećati privlačnost tržišta kriptovaluta institucionalnim investitorima.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio