Branitelji podnijeli prijavu protiv Mesića i Bajića

Datum objave: 07.12.2017   Broj čitanja: 1302
Branitelji ih optužuju za odavanje tajnih podataka i špijunažu te ih drže odgovornim za nedavnu hašku sudsku presudu..
Branitelji podnijeli prijavu protiv Mesića i Bajića

 

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata podnijela je kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića te nekadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, a prijavu pripremaju i protiv bivšeg predsjednika Ive Josipovića.

 

Branitelji ih optužuju za odavanje tajnih podataka i špijunažu te ih drže odgovornim za nedavnu hašku sudsku presudu šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata i smrt Slobodana Praljka.

 

Na konferenciji za novinare Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Zvonimir Šeparović, predsjednik udruge Hrvatsko žrtvoslovno društvo i njegove inicijative "Hrvatsko nacionalno etičko sudište", rekao je da su za smrt Slobodana Praljka krivi čimbenici svijeta i jedan površan politički sud ali i Hrvati, državljani hrvatske. Taj su problem, dodao je, osjetili prije dvije godine kad su osnovali Sudište kako bi upozorili na nepodnošljiva etička i moralna zastranjivanja.

 

Rekao je da je prvi "etički osuđeni" bio Stjepan Mesić koji je "u Haagu optužio svoga prethodnika dr. Franju Tuđmana za agresiju i zločinački pothvat u odnosu na Bosnu i Hercegovinu". Mesić je pred stranim sudom po Šeparovićevim riječima govorio protiv Hrvatske, prvog hrvatskog predsjednika, ministra obrane i jednog generala što je za njih, dodao je, bio veleizdajnički čin.
Šeparović je u tom kontekstu spomenuo i bivšu ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić jer je, rekao je, u Saboru rekla da je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Spomenuo je i Josipa Manolića.

 

Zastupnik u Saboru Željko Glasnović rekao je da su to imena nekih "kadrova umrežene organizacije koji djeluju u Hrvatskoj kao strana agentura". To nisu samo pojedinci nego to su i nevladine udruge koje su umrežene s vanjskim lobistima i neprijateljima hrvatske države koji djeluju kao strano tijelo u tkivu hrvatskog naroda, rekao je Glasnović, nabrojivši pritom Dokumentu, pojedinca čije ime nije vrijedno spominjati koji je istraživao hrvatske zločine u Mrkonjić Gradu i poremećeni Drago Pilsel. Ta strana agentura ima dvostruku misiju - da kriminaliza hrvatsku državu, Domovinski rat i rat u Bosni i Hercegovini i da legitimizira propali društveni eksperiment zvan Jugoslavija, rekao je Glasnović i istaknuo da nikad nije bilo namjere Hrvatske da okupira Bosnu i Hercegovinu.

 

Oni se bave dezinformacijama i tko prati taktiku dezinformacija, to je jedno od temeljnih obavještajnih načela, oni se bave poluistinom i polulaži, to zamotaju i plasiraju u javnost, rekao je Glasnović i ustvrdio da toga ima puno, od hrvatskih tjednika do 'mainstream' medija. Glasnović tvrdi da po kriterijima Haškog suda nema ni jedne države u 20. stoljeću koja ne bi mogla biti dovedena na sud pravde.

 

Povjesničar Josip Jurčević rekao je da je on u Haagu 2009. predao ekspertizu koja je dokazala da je Hrvatska najzaslužnija za obranu i opstanak Bosne i Hercegovine, ali je to prešućivano. Jurčević je ustvrdio također da je teza o 'udruženom zločinačkom pothvatu' nastala u hrvatskim državnim institucijama 1994. vezano za unutarnji sukob ili za ono što se zove pokušaj državnog udara. Po Jurčevićevu mišljejnu, suđenje protiv šestorice iz BiH bilo je suđenje hrvatskoj budućnosti i protiv hrvatske države, javlja HRT.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio