Predstavljeni 11. „SUSRETI“ MH Grude

Datum objave: 08.12.2017   Broj čitanja: 2704
Još jedna kulturna večer u nizu dogodila se u Grudama kao dio programa XII. Dana Matice hrvatske Grude. U Gradskoj knjižnici predstavljen je godišnjak ove kulturne institucije - 'Susreti 11'.
Predstavljeni 11. „SUSRETI“ MH Grude

 

U prostorima Gradske knjižnice gdje je također i sjedište Hrvatskog kulturnog doma Grude predstavljači ovoga godišnjeg almanaha djelovanja članova MH Grude i drugih sudionika čiji su radovi obogatili aktualno izdanje, bili su prof. Dominika Andrijanić i prof. Mladen Leko, ravnatelj Srednje škole Antuna Branka Šimića.

 

Voditeljica programa Ivana Bošnjak morala je odgoditi uvodnu riječ za nekoliko minuta obzirom da je Snježana Barić, v.d. ravnateljice Gradske knjižnice, uz pomoć okupljenih gostiju doslovno morala donijeti stolice viška za novopridošle okupljene gledatelje te su se s pravom svi zapitali je li se događaj mogao upriličiti u nekom većem prostoru.

 

Profesorica Andrijanić je navela kako su i ovi „Susreti“ kao knjiga prilagođeni svim uzrastima, bez pretenzija predstavljaju štivo koje je sažeto i prožeto brojnim informacijama koje čitatelji mogu saznati a isto tako predstavljaju sami pojam nematerijalnog kulturnog naslijeđa za svakoga čitatelja koji će te informacije spoznati. Promicanje kulture, cjenjenost kulture i dičenje sa kulturom je bio cilj svakoga godišnjaka MH Grude do sada pa tako i ovoga, 11. po redu.

 

Prof. Leko istaknuo je kako je veoma važno napomenuti da nijedan Godišnjak MH Grude ne obrađuje samo teme iz Gruda već je obogaćen i drugim, napose povijesnim sadržajima koji su udžbenički dostupni. Također, Leko je izrazio i nadu da će mladi pjesnici čiji su radovi objavljeni u ovom godišnjaku nekada i negdje, pred jednim budućim auditorijem reći da su njihovi prvi radovi objavljeni upravo u Godišnjaku MH Grude.

 

Kulturnu večer glazbeno je obogatio nastup prof. Zvonimira Pejića i Marije Tomić, nekadašnje učenice Osnovne glazbene škole Grude. Sa samo dvije izvedene pjesme Pejić na akustičnoj gitari i Marija Tomić sa izuzetnim vokalnim izvedbama nikoga nisu mogli ostaviti ravnodušnima.


Grude.com
FOTO: Grude.com

 

Predstavljeni 11. „SUSRETI“ MH Grude
Predstavljeni 11. „SUSRETI“ MH Grude
Predstavljeni 11. „SUSRETI“ MH Grude
Predstavljeni 11. „SUSRETI“ MH Grude
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio