Za studente Hrvate izvan Hrvatske 500 stipendija za akademsku 2017./18.

Datum objave: 30.12.2017   Broj čitanja: 968
Rok za prijave je mjesec dana, precizno do 29. siječnja 2018. godine.
Za studente Hrvate izvan Hrvatske 500 stipendija za akademsku 2017./18.

 

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske dodijelit će studentima-pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske 500 stipendija za akademsku 2017./2018. godinu, od čega 100 za studij u Hrvatskoj i 400 za studij u Bosni i Hercegovini, stipendije se dodjeljuju za 10 mjeseci, a mjesečno iznose 700 kuna, natječaj za stipendije objavljen je na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda.

 

Rok za prijave je mjesec dana, precizno do 29. siječnja 2018. godine.

 

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti-pripadnici hrvatskog naroda izvan Hrvatske upisani u statusu redovnog studenta na javnim visokim učilištima u Hrvatskoj i BiH, konkretno Hrvati u BiH s prebivalištem u toj državi, pripadnici hrvatske manjine u Austriji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Italiji, Kosovu, Makedoniji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji, te pripadnici hrvatskog iseljeništva, rođeni i s prebivalištem u inozemstvu.

 

Stipendije se dodjeljuju temeljem bodovanja općeg uspjeha studenta za školovanja, odnosno studiranja te njegovog socijalno-materijalnog statusa.

 

U odnosu na prošle Natječaje, ove je godine prvi put uvedena i prijava elektroničkim putem. Prijava za stipendiju obavezno se podnosi u elektroničkom i papirnatom obliku. Nakon što se e-prijavni obrazac konačno preda i spremi putem računalnog sustava, dostupnog putem poveznice: https://stipendijehrvatiizvanrh.in2.hr potrebno ga je ispisati i vlastoručno potpisati te zajedno s ostalom traženom dokumentacijom u papirnatom obliku, dostaviti preporučeno poštom na adresu:
Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Trg hrvatskih velikana 6, 10000 Zagreb., napominje Ured.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio