Dok Facebook zabranjuje, Twitterov CEO simpatizira Bitcoin

Datum objave: 02.02.2018   Broj čitanja: 748
Square Cash App, aplikacija kompanije Square koja omogućuje slanje i primanje fiat valute je omogućila trgovanje Bitcoinom među gotovo svim svojim korisnicima.
Dok Facebook zabranjuje, Twitterov CEO simpatizira Bitcoin

 

Ista funkcionalnost nije dostupna jedino korisnicima u New Yorku, Gruziji, Hawaima i Wyomingu.

 

Jack Dorsey, CEO Squara i Twittera, objavio je ovu vijest na svom Twitter profilu 31. siječnja.

 

Zašto je ovo bitna vijest? Pa to znači da svi trgovci koji koriste Squareov payment sustav će potencijalno moći prihvatiti Bitcoin kao sredstvo plaćanja, prenosi Crobitcoin.com.

 

Square neće uzimati naknadu za transakcije

Kompanija je najavila da neće uzimati dodatne naknade za trgovanje Bitcoinom unutar aplikacije, a aplikacija će izračunati trenutnu cijenu po kojoj se može kupiti/prodati na temelju prosječne cijene nekoliko kripto burza.

 

Prema Squareovoj web stranici, korisnik će moći kupovati Bitcoina ukupne vrijednosti $10 000 tjedno, a pri prodaji nema postavljenih ograničenja.

 

Square je najavio još ranije, u studentom 2017, da će odabrati 3 milijuna korisnika kojima će omogućiti trgovanje Bitcoinom. Ta najava je rezultirala rastom vrijednosti njihovih dionica, koje su skočile za milijardu dolara u svega 5 dana.

 

Coinbase će možda izgubiti dio korisnika

Square je ovo najavio kratko nakon što je Robinhood, još jedna aplikacija za trgovanje, najavila da će u veljači omogućiti svojim korisnicima trgovanje Bitcoinom i Ethereumom bez ikakve naknade.

 

Coinbase, koji ima relativno velike naknade za svaku transakciju, ali ima jako veliki broj korisnika, čak više nego brokerska firma Charles Schwab, je već dugo vremena na glasu kao najutjecajnije mjesto za kripto trgovanje.

 

Sada kada u ovu industriju dođu Robinhood i Square, a pritom ne treba zanemariti da Robinhood ima već milijun korisnika na listi čekanja, lako bi se moglo dogoditi da trgovanje kripto valutama krene u manje centraliziranom smjeru jer neće više ovisiti samo o jednoj platformi.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio