Linijama za Dusseldorf i Stuttgart te Zagreb Zračna luka Mostar ove godine planira udvostručiti broj putnika

Datum objave: 04.02.2018   Broj čitanja: 925
U krugu zračne luke u tijeku je i izgradnja objekata Uprave za neizravno oporezivanje BiH i Granične policije BiH..
Linijama za Dusseldorf i Stuttgart te Zagreb Zračna luka Mostar ove godine planira udvostručiti broj putnika

 

Uvođenjem dugonajavljivanih linija za Dusseldorf i Stuttgart te uspostavljanjem redovne linije za Zagreb Zračna luka Mostar ove godine planira udvostručiti broj putnika.

 

Pored toga, nastavlja i pregovore oko linija za Beograd i Istanbul. Direktor te zračne luke Marin Raspudić kazao je u razgovoru za Fenu kako je primjetna velika zainteresiranost za letove prema njemačkim gradovima koje će aviokompanija Eurowings započeti 16. svibnja te pozvao građane da koriste te linije, napominjući kako iz Dusseldorfa i Stuttgarta imaju vezu za sve gradove svijeta.

 

''Što se tiče cijena, linija je izuzetno povoljna i vjerujemo da će to prepoznati gospodarstvenici Grada Mostara, dijaspora, turisti, kao i svi građani Hercegovine'', kazao je Raspudić. Dodao je kako je provedena procedura za uspostavljanje redovne linije za Zagreb, da su osigurana potrebna sredstva te da i ta linija, također, treba krenuti u svibnju.

 

''To ćemo službeno objaviti nakon završnih razgovora sa Croatia Airlinesom, ali možemo sa sigurnošću reći da linija za Zagreb kreće u svibnju'', potvrdio je Raspudić. Kazao je kako su u tijeku pregovori i za uspostavljanje linija za Beograd i Istanbul, ali da to još uvijek nije dogovoreno. Govoreći o tome može li Zračna luka Mostar biti alternativa sarajevskoj, pogotovo u zimskim mjesecima, rekao je kako se zračna luka u Mostaru nalazi u okruženju kvalitetnijih, jačih i boljih zračnih luka (Sarajevo, Split i Dubrovnik) te da o tome odlučuju aviokompanije.

 

''Dolaskom Eurowingsa i Croatia Airlinesa sigurno će se poboljšati naša kvaliteta i možemo očekivati da će se aviokompanije odrediti prema nama'', zaključio je Raspudić. Dodao je kako se mora raditi na unaprjeđenju, ocijenivši kako bez stalnog ulaganja nema ni razvoja zračne luke. ''Ove godine imamo dobru suradnju s gradom, županijom i Federacijom BiH i nadamo se da će svako ispuniti svoj dio obaveza te da ćemo uspješno odgovoriti svim zadacima'', kaže Raspudić.

 

U krugu zračne luke u tijeku je i izgradnja objekata Uprave za neizravno oporezivanje BiH i Granične policije BiH koji će, kako je rekao, osigurati da Zračna luka Mostar bude adekvatan međunarodni prijelaz. ''Vjerujemo da će za otvorenost naše zračne luke čuti čitava Europa i da će ova godina biti inicijalna kapsula za razvoj Zračne luke Mostar'', poručio je Raspudić.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio