Mostar: Radnici bivšeg hotela Ero blokirali M-17

Datum objave: 08.02.2018   Broj čitanja: 577
Radnici hotela ”Ero” blokirali su prometnicu M-17 kod sjevernog ulaza u grad Mostar. Blokada je trajala nekoliko minuta, te je promet za vrijeme blokade bio u potpunosti obustavljen.
Mostar: Radnici bivšeg hotela Ero blokirali M-17

Nakon što su se radnici sklonili s ceste, promet je ponovno pušten u promet.

 

Bivši radnici hotela ”Ero” tvrde kako im doprinosi nisu uplaćivani zadnje četiri godine, te su i nedavno ispred Vlade prosvjedovali tražeći rješenje svog statusa.

 

Podsjećamo, u srijedu je gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić je rekao da Grad nema nikakvu obavezu kad je u pitanju problem radnika hotela ”Ero” i uvezivanje njihovog staža.

 

”Mi kao Grad u gospodarskim društvima nemamo neku obvezu. Možemo im pomoći u traženju rješenja koja bi im dala za pravo u rješavanju njihovog statusa. Ako su u pitanju doprinosi to bi se moglo rješavati na Vladi Federacije BiH na način kako su to riješile neke druge javne kompanije”, kazao je mostarski gradonačelnik.

 

”Doprinosi za 62 radnika nisu uplaćivani u posljednje četiri godine”, kazala je u izjavi za novinare predsjednica Sindikata zaposlenika hotela “Ero” Mira Mandić.

 

Ona je ranije istaknula kako je potrebno oko milijun i dvjesto tisuća konvertibilnih maraka kako bi se radnicima uvezali doprinosi za četiri godine. Iz Zavoda za Mirovinsko i invalidsko osiguranje ranije je rečeno kako će ispoštovati dogovor prema radnicima hotela Ero koji imaju potpisan sporazum o zbrinjavanju.

 

”Mi imamo obvezu prema onom dijelu radnika s kojima imamo potpisan sporazum o socijalnom zbrinjavanju i taj dio će biti ispoštovan nakon što se prodaja realizira. Za radnike koji nisu uključeni u sporazum, nemamo zakonsku obvezu”, rekli su za Bljesak.info iz Zavoda za MIO.

 

Podsjećamo, Vlada HNŽ-a u lipnju je donijela odluku o kupnji mostarskog hotela ”Ero” površine cca 9.500 metara četvornih. Objekt je na osnovu natječaja ponuđen po cijeni od 1.100 KM po metru četvornom što u konačnici znači da je ‘Ero’ prodan za iznos od cca. 10,5 milijuna KM. Vlada bi u rekonstrukciju ”Ere” trebala utrošiti blizu 1,4 milijuna maraka i to u četiri rate da bi objekt bio prilagođen potrebama smještaja institucija.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio