NESVAKIDAŠNJA SCENA Žena rodila ispred Doma zdravlja - na parkingu

Datum objave: 09.02.2018   Broj čitanja: 928
Neobičan porođaj obavili su, u četvrtak navečer, liječnici Doma zdravlja u Vogošći, nakon što su jednu trudnicu uspjeli poroditi na parkingu ispred ove ustanove.
NESVAKIDAŠNJA SCENA Žena rodila ispred Doma zdravlja - na parkingu

 

Naime, prema informacijama koje su za Radiosarajevo.ba potvrdili građani i neslužbeni izvori, oko 20 sati ispred prostorija Doma zdravlja dogodio se ovaj neobičan događaj.

 

Suprug ove trudnice stigao je užurbano u Dom zdravlja i požalio se medicinarima kako mu se supruga ne osjeća dobro, zbog čega su željeli da ih upute u bolnicu. Ipak, bilo je prekasno za takvo nešto, te dok su medicinski radnici pokušali da trudnicu uvedu u vozilo Hitne pomoć krenuo je porođaj.

 

Sjajnom i brzom reakcijom doktora i medicinskih sestara Doma zdravlja, Hitne pomoć i odjela Ginekologije porod je vrlo brzo završen, a oboje - i majka, i novorođena beba su odličnog zdravstvenog stanja.

 

Saznali smo i da je ova sretna majka rodila dječaka, kao i da je doktorica Ginekologije DZ Vogošća presjekla pupčanu vrpcu na parkingu, nakon čega su oboje prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio