Javnost zgrožena: Evo što se nalazi u sušilima za ruke u javnim WC-im

Datum objave: 09.02.2018   Broj čitanja: 385
Sušila za ruke popularna su u javnim toaletima, no jesu li higijenska kao što se misli, vrlo je upitno.
Javnost zgrožena: Evo što se nalazi u sušilima za ruke u javnim WC-im

Žena po imenu Nicole Ward iz Kalifornije tvrdi kako nakon njezina eksperimenta nikada više ne bismo trebali staviti ruke u takvo sušilo jer smo ih tada uzalud prali.

 

Njezina objava na Facebooku podijeljena je više od pola milijuna puta te je zaradila gotovo 150 tisuća lajkova, a ono što je na fotografiji prikazano, prilično je odvratno.

 

Nicole je, naime, objavila fotografiju Petrijeve zdjelice koja se koristi za promatranje raznih kultura bakterija i drugih mikroorganizama, a koju je nekoliko dana prije toga stavila na tri minute u jedno sušilo za ruke u javnom toaletu. U zdjelici su, tvrdi Nicole Ward, izrasle gljive i bakterije, a fotografija je zgrozila javnost.

 

– Nemojte nikada više sušiti ruke u toj stvari. Ovo je nekoliko vrsta mogućih patogenih gljiva i bakterija koje kruže oko vaših ruku dok vi mislite kako su vam one čiste. Nema na čemu – napisala je u svojoj objavi Nicole. Iako nije poznato ima li ona ikakvu znanstvenu podlogu, njezin eksperiment brzo se proširio internetom, prenosi vecernji.hr.

 

U istinitost ove fotografije lako je povjerovati jer je 2016. godine objavljeno istraživanje koje je pokazalo kako u sušilima za ruke ima 1300 puta više bacila nego u papirnatim ručnicima. Idući put, prije nego što odlučile osušiti ruke na taj način, dobro razmislite hoćete li to učiniti.

Javnost zgrožena: Evo što se nalazi u sušilima za ruke u javnim WC-im
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio