Najopasniji sladoled: Potpisujete izjavu, morate imati bar 18 godina

Datum objave: 11.02.2018   Broj čitanja: 299
Respire Del Diavolo ili Đavolji dah specijalni je okus koji su vlasnici osmislili uoči Valentinova, a namijenjen je samo starijima od 18 godina.
Najopasniji sladoled: Potpisujete izjavu, morate imati bar 18 godina

Obiteljski kafić Aldwych u Glasgowu izbacio je na tržište najopasniji sladoled na svijetu. Napravljen je od čili papričica i toliko je ljut da prije kupovine i isprobavanja morate potpisati izjavu o odricanju odgovornosti.

 

Respire Del Diavolo ili Đavolji dah specijalni je okus koji su vlasnici osmislili uoči Valentinova, a namijenjen je samo starijima od 18 godina. Čili je dobro poznati afrodizijak te se stoga ovaj sladoled nameće kao izvrstan prijedlog na Dan zaljubljenih.

 

U izjavi o odricanju odgovornosti stoji da konzumacija ovoga sladoleda može izazvati bolest, povredu ili gubitak života. To ne čudi kada je poznato da ova "slastica“ doseže 1.569.300 jedinica na Scovilleovoj skali. Recimo da je 500 puta ljući od Tabasco umaka.

 

Kada ga poslužuju gostima, zaposlenici moraju imati navučene posebne rukavice.

 

Vlasnici kafića na Paisely Roadu ideju za sladoled dobili su iz Italije, iz koje potječu. Nekoć je postojalo mjesto po imenu Đavolji most, gdje bi se skupljale talijanske obitelji i razmjenjivale iskustva o godini iza njih.


Muškarci su iskazivali svoju hrabrost tako što su jeli sladoled od čilija. To čine i danas. Recept je, dakako, tajna, a prenosi se s koljena na koljeno od 1936. godine.

 

Cijena jedne kuglice iznosi 16 kuna, piše punkufer.hr.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio