Liječnici obustavljaju štrajk

Datum objave: 13.02.2018   Broj čitanja: 555
U utorak će biti poznati daljnji koraci, kao i mogućnost pravnog pobijanja odluke Suda.
Liječnici obustavljaju štrajk

 

"Štrajk se obustavlja, a više detalja bit če poznato u utorak u 10 sati", kazali su za Bljesak.info iz Strukovnog sindikata liječnika medicine i stomatologije HNŽ.

 

Liječnici medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije stupili su u ponedjeljak u generalni štrajk. Od Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za liječnike medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama u Federaciji. Također, traže povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

 

Podsjetimo, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije priopćila je da je ispoštovala sve potrebne procedure i u dobroj vjeri najavila proces pregovaranja sa sindikatima djelatnika zaposlenih u zdravstvu te stoga smatra kako nije bilo razloga za pokretanje generalnog štrajka niti je on utemeljen na zakonu, što je danas potvrdio i Općinski sud u Mostaru. U utorak će biti poznati daljnji koraci, kao i mogućnost pravnog pobijanja odluke Suda.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio