Mostar: Prometna škola reagirala na objave o tučnjavi

Datum objave: 13.02.2018   Broj čitanja: 347
Iz Srednje prometne škole Mostar su reagirali na vijest o tučnjavi djevojaka u ulici Mile Budaka.
Mostar: Prometna škola reagirala na objave o tučnjavi

 Reakciju škole prenosimo u cijelosti: Više internetskih portala je 12. i 13. veljače 2018. godine prenijelo vijest o slučaju tučnjave u mostarskoj ulici Mile Budaka u kojoj su „navodno“ sudjelovale učenice srednje škole koja je smještena u ovoj ulici.

 

U tekstovima se navodi, opet „navodno“, kako je međusobni obračun bio popraćen gađanjem kamenjima i „predmetima koji su letjeli na sve strane“ uz prisutnost skupine učenika koji su sve pratili skandiranjem i poticanjem na nasilje.

 

U medijskim objavama, koje su već prešle sve regionalne i etičke granice, već se po tko zna koji put u negativnom kontekstu spominju učenici Srednje prometne škole i Srednje mašinsko-saobraćajne škole koji pohađaju nastavu u školi čija je zgrada na fotografiji objavljena uz tekstove.

 

Pritom se i sami nazivi ovih škola nekom proizvoljnom novinarskom logikom i lingvističkim prekrajanjem pokušavaju prilagoditi čitateljstvu čime dodatno pridonose neprofesionalnu pristupu i informacijskoj konfuziji.

 

Autori ovih članaka se pozivaju na neslužbene navode iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i svojih kolega koji su prvi požurili objaviti udarnu vijest, a da vjerojatno ne znaju ni gdje se nalazi ulica u kojoj se dogodio „navodni“ incident, a još manje tko je i na koji način u njemu sudjelovao.

 

Od svega navedenoga, točan je samo naziv ulice u kojoj se incident stvarno dogodio, slučajno u blizini školske zgrade, s kojom se ni na koji način ne može povezati.

 

U sukobu nisu sudjelovale učenice ni jedne ni druge škole, što su naše kolege iz Srednje mašinsko-saobraćajne škole već potvrdile i demantirale priopćenjem za javnost.

 

Ne ulazeći u identitet sudionica, prisutnih osoba i povoda nasilnoga sukoba, intervenciju i eventualno sankcioniranje prepuštamo zakonitim institucijama koje su u ovom slučaju mjerodavne.

 

Ovom prilikom u ime Vijeća roditelja, Vijeća učenika i Nastavničkoga vijeća Srednje prometne škole želimo svima koji ovakve članke objavljuju u medijskom prostoru posve dobronamjerno savjetovati da se prilikom pisanja drže objektivnih i provjerenih informacija, službenih izvješća i relevantnih svjedoka,poštujući pravila novinarske etike.

 

Bilo bi mnogo korektnije i za našu javnost korisnije da se iz života i rada naših škola prenose informacije koje pridonose općem obrazovnom i kulturnom napretku, a kojih sigurno ne nedostaje. Ovo priopćenje smatrajte službenim i definitivnim za daljnju medijsku raspravu, navodi se u reakciji Srednje prometne škole koju je potpisao ravnatelj Zoran Landeka. 

 

Bljesak.info

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio