Neplaćene kazne vozače će čekati na granici

Datum objave: 18.02.2018   Broj čitanja: 1002
Novih 58 kućišta hrvatska policija ove godine planira postaviti na podravskoj i jadranskoj magistrali. U njima će biti 29 novih kamera za čiju lokaciju građani neće znati.
Neplaćene kazne vozače će čekati na granici

 

"Ja bih više volio vidjeti kamera u zonama blizu pješačkih, škola, vrtića gdje su one zaista potrebne. Također, tada bi kazna koja se isporuči imala učinka jer bi se vozač zapitao zašto je trebao brzo voziti", rekao je Kristijan Tićak, glavni urednik magazina "Auto, motor i sport".

 


Za njihovo postavljanje na otvorenoj cesti, ističe Tićak, nema mnogo opravdanja

 

"Ne vidim drugi povod nego da se turistima koji su u EU naplata kazne", rekao je.

 

Neplaćena kazna, strane bi vozače mogla dočekati na granici. Isto vrijedi i za domaće vozače koji su stisnuli gas u zemljama Europske unije, piše Dnevnik.hr.

 

"Vozač će prilikom dolaska u RH biti zaustavljen. Imat će mogućnost platiti kaznu, a ako to ne učini uzima mu se putovnica i bit će prepraćen do suca za prekršaje", objasnio je odvjetnik Ognjen Krznarić.

 

Kamere istodobno mogu snimiti šest prekršitelja, a prepoznaju sve registarske pločice zemalja EU, kao i BiH, Srbije, Makedonije, Kosova i Crne Gore. Vlasnik automobila je u roku od sedam dana policiji dužan javiti tko je u trenutku prekršaja vozio.

 

"Ne mora uvijek vlasnik vozila voziti vozilo. Vlasnik će odgovarati ako ne ispuni svoje obaveze", rekao je Krznarić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio