SAMO U BIH: Nesvakidašnji prizor na krovu stambene zgrade!

Datum objave: 26.02.2018   Broj čitanja: 844
Da u Bosni i Hercegovini može raditi tko što i kako želi, najbolje svjedoči primjer iz Zenice, gdje je jedan Zeničanin na krovu stambene zgrade napravio pravu kuću.
SAMO U BIH: Nesvakidašnji prizor na krovu stambene zgrade!

 Ovaj nesvakidašnji prizor u zeničkom naselju Jalija, na Jalimanovu putu, godinama izaziva pozornost prolaznika, ali i gnjev stanara te zgrade - piše Avaz.ba.

 

Od terase na krovu on je odlučio napraviti objekt koji sliči kući, a bez suglasnosti nadležnih službi. Fotografija ove neobične građevine nedavno je postavljena i na društvenim mrežama, gdje je postala hit i izazvala je brojne, uglavnom negativne, komentare.

 

Semira Karić iz Službe za urbanizam, imovinsko-pravne i geodetske poslove te katastar nekretnina grada Zenica kazala je kako je građanin Safet Agović od njih zatražio suglasnost za gradnju, ali istu nije dobio.

 

- U vezi s gradnjom kuće na zgradi, ova služba nije izdala odobrenje, čak je dva puta davala odbijenicu. Koliko imam informacije, Služba za inspekciju donijela je odluku o rušenju, ali do danas to nije realizirano – objašnjava Karić. Od vidno ogorčenih stanara ove zgrade doznaje se da Agović nije dobio nikakvu suglasnost ni od stanara.

 

Foto: Avaz.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio