OBJAVLJEN JAVNI POZIV: Pokrenite svoj biznis i dobivat ćete 390 KM mjesečno

Datum objave: 28.02.2018   Broj čitanja: 758
Federalni zavod za zapošljavanje objavio je jutros prvi Javni poziv za učešće u Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2018.
OBJAVLJEN JAVNI POZIV: Pokrenite svoj biznis i dobivat ćete 390 KM mjesečno

Pozivaju se nezaposlene osobe da se upoznaju sa sadržajem programa radi eventualnog učešća.

 

Za realizaciju programa predviđena su sredstva u iznosu od 6.000.000 KM u skladu sa Financijskim planom za 2018. i procjenom za 2019. i 2020. godinu.

 

Federalni zavod za zapošljavanje realizira program u suradnji sa županijskim službama.

 

Cilj programa je poticanje najmanje 1.200 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH na samozapošljavanje, pokretanjem djelatnosti, kao i na zapošljavanje drugih osoba sa evidencije nezaposlenih u tim djelatnostima.

 

Ciljna grupa su osobe prijavljene na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana podnošenja prijave na Javni poziv, bez obzira na stupanj obrazovanja i starosnu dob, a koje će po prijavi na Javni poziv registrirati i održati djelatnost u trajanju od najmanje 12 mjeseci.

 

Poduzetništvo za mlade
Sufinanciranje samozapošljavanja mladih, dobi do 30 godina, bez obzira na spol, radno iskustvo i stupanj obrazovanja, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih prije dana podnošenja prijave na Javni poziv radi pokretanja i registracije obrta/gospodarskog društva.

 

Zavod će mladim, tj. korisnicima sredstava, sa kojima se zaključi ugovor o sufinanciranju samozapošljavanja u svim djelatnostima, u narednih 12 mjeseci isplaćivati poticajna sredstva, i to u iznosu od 390 KM (mjesečno).

 

Poduzetništvo za žene
Sufinanciranje samozapošljavanja žena, bez obzira na dob, radno iskustvo i stupanj obrazovanja, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih prije dana podnošenja prijave na Javni poziv radi pokretanja i registracije obrta/gospoarskog društva.

Zavod će korisnicama sredstava, s kojima se zaključi ugovor o sufinansiranju samozapošljavanja u svim djelatnostima, u narednih 12 mjeseci isplaćivati poticajna sredstva, i to u iznosu od 390 KM (mjesečno).

 

Poduzetništvo za sve
Sufinanciranje samozapošljavanja osoba, bez obzira na spol, dob, radno iskustvo i stupanj obrazovanja, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih prije dana podnošenja prijave na Javni poziv radi pokretanja i registracije obrta/gospodarskog društva.

 

Zavod će nezaposlenim osobama, tj. korisnicima sredstava, sa kojima se zaključi ugovor o sufinansiranju samozapošljavanja u svim djelatnostima, u narednih 12 mjeseci isplaćivati poticajna sredstva, i to u iznosu od 360 KM (mjesečno).

 

Također, na ime troškova pokretanja djelatnosti (registracija, ljekarsko uvjerenje, taksa, materijal, oprema/sredstva za rad i sl.) Zavod će isplatiti/refundirati sredstva u iznosu od 200 KM, pod uvjetom da korisnik dostavi pravdanje u tu svrhu, uz isplatu prvog dijela mjesečne refundacije.

 

Ukoliko korisnik u okviru registrirane djelatnosti zaposli drugu osobu, prijavljenu na evidenciju nezaposlenih prije dana podnošenja prijave na Javni poziv, mjesečno će mu se isplaćivati/refundirati sredstva u iznosu od po 330 KM po novozaposlenoj osobi, bez obzira na dob, radno iskustvo i stepen obrazovanja u trajanju od šest (6) mjeseci.

 

Javni poziv pronađite na ovom LINKU

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio