FMUP: Blokada je bila osmišljena s ciljem izazivanja opće nesigurnosti

Datum objave: 01.03.2018   Broj čitanja: 587
Grupe razvojačenih branitelja blokirale su jučer i sinoć petlju Šićki Brod na izlazu iz Tuzle prema Sarajevu, petlju Blatuša u Zenici, raskrsnicu magistralnih puteva M4 i M17 u mjestu Karuše, magistralni put M17 u mjestu Želeća kod Žepča, planinski prijevoj Ivan na magistralnom putu M17 Konjic-Sarajevo i Vogošćansku petlju na ulazu u Sarajevu, navode iz Federalnog ministarstva unutarnjih poslova.
FMUP: Blokada je bila osmišljena s ciljem izazivanja opće nesigurnosti

 

Prema tim navodima bila je najavljena i blokada graničnih prijelaza Bijača i Gorica, ali su razvojačeni pripadnici HVO-a odustali od te blokade, iako su neki od njih bili glavni inicijatori i podstrekači prosvjeda

 

Indikativno je da je izvršena blokada tri od četiri najveća urbana centra u Federaciji BiH: Sarajeva, Tuzle i Zenice. Evidentno je da je blokada osmišljena i izvedena s ciljem da se izazove stanje opće nesigurnosti i ugrozi javni red i mir u Federaciji BiH. Također je evidentno da sudionicima prosvjeda manipuliraju i na njih utjecaj vrše osobe koje su direktno povezane sa određenim političkim subjektima u Federaciji BiH, tvrde iz FMUP-a.

 

Kako ističu iz FMUP-a na to ukazuju i činjenice da su Vogošćansku petlju blokirale osobe koja su na tu lokaciju dovezena uglavnom sa područja Cazina i Velike Kladuše, da su blokadu na planinskom prijevoju Ivan izvršile osobe uglavnom sa područja Konjica, Bugojna i drugih dijelova Srednjebosanske županije, dok su blokadu petlje Šićki Brod izvršile osobe sa područja Lukavca, Gračanice, Srebrenika i manjim dijelom iz Tuzle.

 

Federalni policijski organi poduzet će sve mjere u okviru svojih zakonskih ovlaštenja i nadležnosti u cilju osiguranja sigurnosti građana i javnog reda i mira u Federaciji BiH, prenosi Fena.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio