Pretres obiteljske kuće: Oduzet duhan vrijedan 170.000 KM

Datum objave: 18.03.2018   Broj čitanja: 1937
U akciji kodnog naziva “Ronhill” izvršen je pretres obiteljske kuće i pomoćnih objekata
Pretres obiteljske kuće: Oduzet duhan vrijedan 170.000 KM

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje iz regionalnog centra Tuzla izveli su na području Obudovca kod Bosanskog Šamca operativnu akciju kodnog naziva “Ronhill”. 

 

Tom prilikom pronađena je i oduzeta velika količina duhana namijenjenog crnom tržištu u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, kao i posebna mašina za rezanje duhana. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 170.000 KM, priopćeno je iz UIO BiH.

 

"U akciji kodnog naziva “Ronhill” izvršen je pretres obiteljske kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu lica sa inicijalima P.P na području Obudovca, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva  BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 1.033 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica i 685 kg duhana u listu. Pored toga, pronađena je i mašinu za rezanje duhana. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe, koja je bila namijenjena crnom tržištu u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj procjenjuje se na iznos od 170.000 KM", kaže se u proipćenju.

 

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, iz člana 210a, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Pretres obiteljske kuće: Oduzet duhan vrijedan 170.000 KM
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Jaaa18.03.2018 12:23 sati
    Nabavili i bosanci stroj za rizat nakon dugoo godina.. hahahahah
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio