Katastrofalni uvjeti zatvorili dionicu Rakitno - Blidinje

Datum objave: 21.03.2018   Broj čitanja: 711
Zbog intenzivnih snježnih oborina i jakog vjetra koji stvara snježne nanose obustavljen je promet na regionalnom putu Rakitno - Blidinje.
Katastrofalni uvjeti zatvorili dionicu Rakitno - Blidinje

 

Normalizirano je prometovanje teretnih vozila na magistralnom putu M-17 Konjic - Sarajevo na dionici Podorašac - Ivan-sedlo.

 

Teretna vozila s prikolicom i šleperi ne mogu prometovati na putevima na širem području Romanije.

 

Zbog intenzivnih snježnih oborina i jakog vjetra koji stvara snježne nanose obustavljen je promet na regionalnom putu Rakitno - Blidinje.

 

Ugaženog snijega na kolniku ima na putevima: Rama-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, Gorica-Studenci i Stolac-Neum.

 

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save promet je obustavljen za sve kategorije vozila.

 

Zbog nešto nižih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

 

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona a izdvajaju se putevi: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, promet je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

 

Za sutra ujutro (22.03.) od 05.00 sati, najavljen je početak sanacijskih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac - Stup. Za vrijeme radova promet će biti obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.


Grude.com/Dnevnik.ba

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio