Pretres vozila, obiteljske kuće...: Oduzeta roba u vrijednosti 55.000 KM

Datum objave: 26.03.2018   Broj čitanja: 1476
Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 55.000 KM.
Pretres vozila, obiteljske kuće...: Oduzeta roba u vrijednosti 55.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na području Obudovca u nastavku operativne akciju kodnog naziva “Ronhill” dodatno su oduzeli robu u vrijednosti 55.000 KM.


U nastavku operativne akcije kodnog naziva ,,Ronhill” službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UNO u Tuzli došli su do lokacije na kojoj se vrši priprema duhana za daljnju distribuciju na području BiH i R.Hrvatske.

 

Tom prilikom izvršen je pretres vozila, obiteljske kuće i pomoćnih objekata vlasništva T.P. na području Obudovca, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH.

 

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 318 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, kao i stroj za rezanje duhana. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 55.000 KM.


Podsjećamo, operativnu akciju kodnog naziva “Ronill” službenici UNO započeli su prošlog tjedna i u prvom dijelu akcije oduzeto je 1.033 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica i 685 kg duhana u listu, te još jedan stroj za rezanje duhana.

 

Ukupna tržišna vrijednost ove robe procjenjena na 170.000 KM. Akcija “Ronill” usmjerena na sprečavanje iligalne prodaje duvana i cigareta na tržištu Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.


Prilikom aktivnosti na terenu službenici UNO koristili su posebnu specijaliziranu opremu, koja je bila predmet domacije Vlade SAD-a kroz program EXBS, kao i stečena znanja na posebnim obukama organiziranim kroz pomenuti program.


Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, iz člana 210a, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Pretres vozila, obiteljske kuće...: Oduzeta roba u vrijednosti 55.000 KM
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio