SDA i dalje FBiH drži u blokadi

Datum objave: 28.03.2018   Broj čitanja: 678
Prije više od dva mjeseca zadnji je put zasjedao Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH!
SDA i dalje FBiH drži u blokadi

 

Od tada do danas entitet je bio suočen s prosvjedima braniteljske populacije, prijetnjama poljoprivrednika i umirovljenika novim prosvjedima, a vlast je najavila nove zakone koji bi trebali konačno riješiti te probleme, piše Večernji list BiH. Ali sjednice nema niti je poznato kada bi mogla biti održana. Danas bi u Sarajevu trebao biti održan kolegij Zastupničkog doma na kojem bi se trebalo raspravljati o mogućnostima održavanja sjednice i rješavanju barem dijela nagomilanih problema. Što se može očekivati, pitali smo dopredsjedatelja Zastupničkog doma Mladena Boškovića koji nam je potvrdio održavanje kolegija, ali je i dodao kako ne treba imati velika očekivanja.


Stalne blokade
- Već mjesecima tražimo održavanje sjednice, ali naši koalicijski partneri to ne dopuštaju. Zastupnici HDZ-a - HNS-a nekoliko su puta apelirali da se održi sjednica, upozoravali smo na posljedice blokade rada Parlamenta, ali sada smo došli u poziciju da dva mjeseca nismo zasjedali i uopće nije poznato kada bi sjednice mogle biti održane. Želimo da se o tome jasno izjasne u SDA jer ovaj zastoj je posljedica sukoba bošnjačkih stranaka, ali i raskola unutar SDA koji se događa posljednjih tjedana - rekao je Bošković za Večernji list. Uskoro istječe rok koji su pripadnici braniteljske populacije postavili federalnim vlastima, a još uvijek nisu ispunjeni postavljeni uvjeti. Vlada je donijela nekoliko financijskih odluka na zadnjoj sjednici, ali one se mogu tumačiti isključivo kao protupožarne mjere. Odluke koje će imati dalekosežne učinke donose se u Parlamentu, ali nitko ne može reći kada bi se to moglo dogoditi. Umjesto toga, predstavnici SDA izlaze s prijedlozima kako zadržati status quo u Federaciji BiH do idućih izbora.


Paralelni sustav
Nedavno je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara rekao za Večernji list kako je SDA u Federaciji na nelegalan način u potpunosti preuzeo kontrolu nad represivnim aparatom, kako ne želi smijeniti dužnosnike koji su nelegalno imenovani na rukovodeća mjesta te kako će pod svaku cijenu pokušati održati takvu situaciju što dulje. Čini se kako je to jasno svima osim međunarodnim predstavnicima u BiH koji uporno ignoriraju ove činjenice i tako podržavaju ovakav način rada u Federaciji BiH.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio