Ćosić potpisao dokument o primopredaji softvera za planiranje proračuna

Datum objave: 28.03.2018   Broj čitanja: 372
Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Zdenko Ćosić potpisao je dokument primopredaje donacije izvornog koda za sustav upravljanja proračunom, takozvani E-proračun.
Ćosić potpisao dokument o primopredaji softvera za planiranje proračuna

U hotelu Holiday u Sarajevu upriličeno je svečano potpisivanje dokumenta primopredaje koda za sustav upravljanja proračunom, takozvanim E-Proračunom.

 

Dokument o primopredaji u ime Vlade Sjedinjenih Američkih Država potpisala je veleposlanica Maureen Cormack, a u ime Vlade Županija Zapadnohercegovačke predsjednik Vlade Zdenko Ćosić. Riječ je o sustavu koji omogućava svim Županijama u Federaciji Bosne i Hercegovine, automatsko povezivanje u procesu planiranja proračuna Ministarstva financija Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Informacijski sustav upravljanja proračunom takozvani E-proračun nazočnima su predstavile ministrica financija Federacije Bosne i Hercegovine Jelka Milićević i američka veleposlanica u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack.

 

Ministrica Miličević istaknula je značaj ove primopredaje dokumenta koji će imati dugoročne pozitivne efekte na kvalitetu javnih financija u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 


„E-proračun aplikacija je moderan alat, kojim se ne samo standardizira proračunski proces, već se značajno smanjuje mogućnost greške, te omogućavaju u realnom vremenu različite analize promjene pojedinih mjera u procesu usvajanja proračuna.“ - kazala je Miličević, te izrazila zahvalnost američkim partnerima na okončanom procesu tehničke pomoći koja je pružena u okviru USAID – ov Projekta reforma fiskalnog sektora (FAR) i Projekta jačanja državnih institucija i procesa (SGIP)

 

Američka agencija za međunarodni razvoj(USAID FAR ) je osigurala softver, hardver i obuku za 10 županijskih ministarstava financija i Ministarstvo financija Federacije BiH, te unošenje podataka u realnom vremenu, koji će biti dostupni javnosti.

 

„U ovaj projekat elektronskog praćenja i izrade proračuna USAID je uložio oko 700.000 KM“ - kazala je Cormack, dodajući da će osim transparentnosti E-proračun pomoći u praćenju priliva i protoka proračunskih sredstava u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

Na ovom događaju u ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke pored predsjednika Zdenka Ćosića nazočio je i dopredsjednik i ministar financija Toni Kraljević.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio