Krenulo je, prodaja novih dizelaša u Njemačkoj strmoglavila se za 25 posto

Datum objave: 06.04.2018   Broj čitanja: 447
Nakon što je visoki njemački savezni sud potvrdio presudu lokalnih sudova u Stuttgartu i Düsseldorfu, o zabrani upravljanja pojedinim dizelskim modelima urbanim sredinama gradova, bilo je za očekivati da će prodaja automobilima s dizelskim motorima pasti, no rezultati za ožujak gori su nego što se očekivalo
Krenulo je, prodaja novih dizelaša u Njemačkoj strmoglavila se za 25 posto

Prodaja dizelskih modela pala je za čak 25 posto u odnosu na isti period lani, pa su dizelaši uspjeli zadržati tek 31,4 posto ukupnog tržišta. Istovremeno benzincima je prodaja skočila za 9 posto, te sada drže 64 posto automobilskog tržišta u Njemačkoj.

 

Ovaj omjer trebao bi u nadolazećem razdoblju postati još nepovoljniji za dizelske automobile, vjeruju analitičari, piše Tportal.hr.

 

Na udaru se najviše našao Volvo koji je prodao 25 posto manje automobila u ožujku. U stopu ga prati Renault s padom od 24 posto, dok je od premium proizvođača najdeblji kraj izvukao Audi. Kompanija iz Ingolstadta zabilježila je pad novoregistriranih automobila od 13 posto.

 

Najbolje rezultate zabilježio je Hyundai, ostvarivši 11-postotni rast prodaje, dok je Nissan prodao 8,4, a Peugeot 8,1 posto više automobila.

 

Ukupni rezultati novih registracija pokazuju da je njemačko tržište kliznulo za 3,4 posto u ožujku.

Analitičari konzultantske agencije EY vjeruju da će se loši trendovi nastaviti te da bi dizelaši s trenutnih 31 posto mogli pasti na svega 25 posto udjela na tržištu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio