Novo izdanje maraka HP Mostar 'Međunarodni dan sporta za razvoj i mir'

Datum objave: 06.04.2018   Broj čitanja: 203
Tema izdanja je stolni tenis, vrlo kompleksan sport koji uključuje aktivnost cijelog tijela..
Novo izdanje maraka HP Mostar 'Međunarodni dan sporta za razvoj i mir'Hrvatska pošta Mostar izdala je dvije prigodne poštanske marke, žig i omotnicu prvoga dana u povodu Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir koji je 2013. proglasila Generalna skupština UN-a s ciljem buđenja svijesti o utjecaju sporta u prenošenju važnih poruka o razvoju društva.

 

Tema izdanja je stolni tenis, vrlo kompleksan sport koji uključuje aktivnost cijelog tijela za što je potrebna okretnost i usredotočenost, odnosno dobra koordinacija uma i pokreta. Stolni tenis se pojavljuje u Engleskoj krajem 19. st. i u početku je bio samo razonoda viktorijanske klase koja se zabavljala oponašajući igranje tenisa u kući. Stolnoteniska udruga (TTA) osnovana je 1921., a Svjetska stolnoteniska federacija (ITTF) 1926. godine. Godinu dana kasnije u Londonu je održano prvo službeno stolnotenisko prvenstvo. Olimpijskim sportom postaje 1988. godine.

 

Autor izdanja je Marin Musa, a prvi dan izdanja je 6. 4. 2018. Ovo izdanje, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, mogu se kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba

 

Novo izdanje maraka HP Mostar 'Međunarodni dan sporta za razvoj i mir'
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio