Od cestarina prikupljeno 64,5 milijuna KM!

Datum objave: 09.04.2018   Broj čitanja: 142
Od 1. veljače ove godine, od kada se primjenjuju izmjene i dopune Zakona o trošarinama, kojima je uvedena posebna cestarina u iznosu od 0,25 KM po litri derivata koji se proda na tržištu BiH, ukupno je prikupljeno 64,5 milijuna KM..
Od cestarina prikupljeno 64,5 milijuna KM!Na podračunu Jedinstvenog računa Uprave za neizravno oprezivanje (UNO) BiH ukupno je prikupljeno 64,5 milijuna KM posebne cestarine za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju ostalih puteva u BiH.

 

- Prikupljena sredstva bit će raspoređena kada Upravni odbor UNO donese odluku o koeficijentima za raspodjelu ovih sredstava entitetima i Brčko Distriktu – napominju iz UNO BiH.

 

Od 1. veljače ove godine, od kada se primjenjuju izmjene i dopune Zakona o trošarinama, kojima je uvedena posebna cestarina u iznosu od 0,25 KM po litri derivata koji se proda na tržištu BiH, ukupno je prikupljeno 64,5 milijuna KM (11 milijuna KM cestarine prikupljene, dok je iznosila 0,10 KM i 53,5 milijuna KM cestarine koja se naplaćuje 0,25 KM po litri).

 

Kada su usvajane izmjene i dopune Zakona o trošarinama u istom setu su usvojene i dopune Zakona i sustavu neizravnog oporezivanja i dopune Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda. Na ovaj način je otvoren poseban podračun Jedinstvenog računa UNO kod Centralne bake BiH gdje se prikupljaju sredstva od cestarine namijenjene izgradnji autoputeva i izgradnji i rekostrukciji ostalih puteva u BiH.

 

- Radi se namjenskim sredstvima koja su i odvojena na poseban podračun Jedinstvenog računa – napominju iz UNO. Spomenuta sredstva UNO će moći rasporediti entitetima i Brčko Distriktu onog trenutka kada Upravni odbor UNO donese posebnu odluku o koeficijentima raspodjele prema korisnicima. Dok se oduka ne usvoji sredstva se ne mogu rasporediti.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio