Vučić u Mostaru: HVALA HERCEGOVINO!

Datum objave: 10.04.2018   Broj čitanja: 483
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio 21. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru poručivši da je Mostar danas centar cijele regije.
Vučić u Mostaru: HVALA HERCEGOVINO!


"Hvala Mostarcima i Hercegovini na nevjerojvatnom gostoprimstvu. Već dva dana su trpjeli da nas petorica-šestorica sa osiguranjem prolazimo kroz grad, ometamo ih u svakodnevnim poslovima. Ali Mostar ne samo da je centar Hercegovine i Bosne i Hercegovine, već centar regije", poručio je Aleksandar Vučić.

 

Vučić je kazao da smo u regiji svi susjedi, ali da je to i riječ koja govori o udaljenosti.

 

"Mi smo bliže i više od toga. BiH je bila partner na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji je jedan od najvažnijih sajmova u Srbiji. To govori da postajemo pametnije i bolji susjedi, koje umiju naći  zajednički interes, da bude dobro njihovom susjedu i, nadam se, prijatelju."

 

Predsjednik Srbije je kazao da je gospodarstvenicima potreban lakši transport i smanjenje troškova.

 

"Važno je da susjedima i prijateljima bude dobro. Zato shvaćam zašto je i Borisov s nama ovdje", izjavio je Vučić i poželio dobrodošlicu svima u Srbiju, prenosi Klix.

 

Članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću uoči otvaranja Sajma organizatori su uručili priznanje za međunarodnu promociju Sajma gospodarstva u Mostaru. On se zatim na neformalan način zahvalio svima koji su svojim prisustvom uveličali otvaranje mostarskog sajma.

 

"Prije 21. godinu to je bila lokalna manifestacija koja je nakon dvije godine trebala dati pokretački zamah gospodarstvenicima . Danas ste došli u naš Mostar, našu Hercegovinu, moju domovinu BiH koja pretendira da bude dio EU. BiH kao jedini put ima europski put", izjavio je Čović.

 

Lider HDZ-a je kazao da je uvjeren da će BiH nastaviti putem jačanja odnosa sa Srbijom i da će uskoro riješiti sva otvorena pitanja sa Hrvatskom i Srbijom.

 

"Ovdje su zemlje partneri koji unutar trgovinske razmjene imaju najveću razmjenu na ovom prostoru. Onda je na razini ili oko dvije milijarde eura. To još možemo podići i eliminirati sve granice kako bi ovo postao i formalno europski prostor."

 

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak kazala je kako će u sklopu pet sajamskih dana biti upriličene redovne manifestacije, tematske konferencije, okrugli stolovi i brojna druga zbivanja. Ona je kazala da joj je drago što je Srbija partner ovog sajma što dovoljno govori o prijateljskim odnosima BiH i susjedne zemlje.

 

Prisutnim se obratio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji je rekao da Mostarski sajam već 21 godinu djeluje na zavidnom nivou i donosi nova partnerstva. On je rekao da je Srbija došla pokazati da smo bolji i jači ukoliko smo udruženi u ekonomiji.

 

"Neka i ovaj Sajam bude mjesto razmjene privrednih ideja. Svima vam želim lijep i ugodan boravak u našem gradu", rekao je Bešlić.

 

Foto: Bljesak.info

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio