Kvadrati idu u Dubrovniku do čak 3000 eura

Datum objave: 11.04.2018   Broj čitanja: 213
Rast cijena nekretnina ubrzao se posljednjih mjeseci i one su 2,54 posto više u odnosu na 2017., i to prema istraživanju aktivnih oglasa za prodaju na oglasniku njuskalo.hr.
Kvadrati idu u Dubrovniku do čak 3000 eura

Ipak, stanovi i kuće i dalje su općenito za 2,6 posto jeftiniji nego 2011., a i kamate su trenutačno na povijesno niskim razinama te se kreću oko 3,9 posto.

 

Agenti za nekretnine potvrdili su nam kako su cijene počele osjetno rasti, u nekim gradovima i do 25 posto, ali ne ravnomjerno nego jedne nekretnine poskupljuju, druge ne, počevši čak od ulice do ulice u istom gradu.

 

A one u Dubrovniku obaraju rekorde, ne samo po cijeni nego i po poskupljenju. U godini dana u prosjeku su porasle za čak 15 posto. Prosječni kvadrat sad je 3438 eura.

 

Ni Split, koji je drugo najveće tržište nekretnina nakon Zagreba, nije zaobišlo poskupljenje. I ondje su cijene porasle za deset posto, kao i na Krku. Prosječan splitski kvadrat je 2593 eura, a na Krku 2378 eura.

 

Tržište nekretnina gotovo se raslojilo na dvije regije - Zagreb i priobalje te kontinentalna Hrvatska, gdje je tržište poprilično mrtvo. Tu cijene stagniraju ili padaju. Najviše su pojeftinili kvadrati u Bjelovaru, gdje je prosječan kvadrat niskih 820 eura.

 

Cijene padaju i u Karlovcu, Đakovu, stagniraju u Osijeku i Vukovaru. Agenti kažu da je ondje tržište gotovo mrtvo. U Zagrebu je tržište najveće i prosječan kvadrat je 1813 eura, ali tu vrijedi pravilo da su se cijene uvelike raslojile.

 

Nekretnine na Kaptolu i Tuškancu su 2700 eura po kvadratu, dok su u rubnim dijelovima grada i 1000 eura.

 

U analizi Njuškala istaknuto je kako se primjećuje snažan trend potražnje za garažama, koja je skočila za čak 29 posto u odnosu na 2015. Svoje istraživanje na njuskalo.hr proveli su na temelju analize 150.000 aktivnih oglasa iz cijele Hrvatske, piše 24sata.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio