Kombijem pokosio ljude: 'Gazio je sve što mu je bilo na putu'

Datum objave: 23.04.2018   Broj čitanja: 616
Prema prvim informacijama, ozlijeđeno je između osam i deset ljudi..
Kombijem pokosio ljude: 'Gazio je sve što mu je bilo na putu'Vozač bijelog kombija zaletio se u ljude u Torontu, javlja cbc.ca.

 

Kombi se u 13.30 sati po lokalnom vremenu u ulici Yonge, nedaleko avenije Finch, popeo na pločnik i 'pokosio' pješake koji su hodali po njemu. Nakon što je udario pješake, kombi se brzo udaljio s mjesta događaja no ubrzo je uhićen, javlja AP.

 

Policija moli građane da se ne približavaju mjestu incidenta.

 

"Dobili smo dojavu da se bijeli kombi popeo na pločnik te vozio po njemu u smjeru juga po ulici Yonge, južno od avenije Finch. Udario je osam do deset ljudi, brojke još nisu potvrđene", rekao je Gary Long, glasnogovornik policije u Torontu za kanadski Global News.

 

Prema prvim informacijama, ozlijeđeno je između osam i deset ljudi. Težina ozljeda zasad nije poznata. Na licu mjesta viđeni bolničari kako u vozilo Hitne pomoći unose narančastu vreću u kojoj se, po svemu sudeći, nalazi mrtvo tijelo.

 

Prema pisanju lokalnih medija, najmanje četiri osobe ne pokazuju znakove života.

 

Svjedok: Čuo smo glasan udarac i osobu koja vrišti

"Čuo smo glasan udarac i osobu koja je vrišti", rekao je očevidac Mark, piše Toronto City News te dodao da je malo podalje na cesti ležao muškarac kojeg je udario kombi.

 

"Podalje od njega još jedan par je ležao na nogostupu", opisao je Mark mjesto incidenta.

 

Drugi je svjedok rekao da je vozač gazio sve što mu se našlo na putu - ljude, hidrante, poštanske sandučiće...

 

"Vidio sam da je najmanje šest ili sedam ljudi letjelo zrakom. Kao da ih je odmah ubio", ispričao je drugi svjedok za City News Toronto.

 

Oglasio se premijer

O incidentu u Torontu odmah se oglasio i kanadski premijer Justin Trudeau: "Upravo smo saznali za situaciju u Torontu. Suosjećamo sa svima koji su na bilo koji način pogođeni ovim događajem. U narednim satima dobit ćemo više informacija, pa ćemo vam moći reći više".

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio