Fra Stanko Pavlović: Svaku sekundu na zemlji iskoristimo za vječni život u Gospodinu

Datum objave: 29.04.2018   Broj čitanja: 2023
Veličanstveno je danas bilo na gradskom groblju Gomilice u Grudama, u župi Grude, gdje se više tisuća vjernika okupilo na svetoj misi i obredu blagoslova polja.
Fra Stanko Pavlović: Svaku sekundu na zemlji iskoristimo za vječni život u Gospodinu

 

Svetu misu predvodio je fra Stanko Pavlović koji je nadahnuto, na njenom početku, poručio: Bog je s nama, Gospodin je s nama! Uvijek je s nama i zato budimi i mi uvijek s Njim!

 

U propovijedi, podsjetio je na znanstvenike u centru koji se bave letovima u svemir u Marylandu koji su krajem 2016. godine dodali godini jednu sekundu. Razlog: Vrijeme odašiljanja raznih letjelica i predmeta u svemir, mora biti vrlo točno, na milisekundu, kako bi programi za izbjegavanje sudara bili precizni. - Za većinu nas, dan ili dva ne znače puno, a kamoli sekunda, kamoli sekunde! Braćo i sestre, vrijeme je kratko. Ne dopustimo da nam život tek tako prolazi, budimo prema životu, prema svakoj sekundi, odgovorni! Dajimo sebe u svoj punini za dobrobit drugih. Neka naš život bude ispunjen. Neka i nama svaka sekunda, kao ovim znanstvenicima, bude važna i iskoristimo je na najbolji mogući način, za vječni život u Gospodinu - istaknuo je grudski župnik u propovijedi.

 

Govorio je, s obzirom da je pred nama Međunarodni dan rada, i o poslu u današnjem vremenu koji nas često sputava, pa kažemo da nemamo vremena za ništa drugo osim za posao. Zaboravljamo na život i zaboravljamo na prioritete. Stoga je kao primjer uzeo upravo jednog uspješnog Gruđanina, nogometaša. - Naš Dario Šimić, proslavljeni nogometaš, kazao je svojevremeno, nogomet je važan, ali Bog je najvažniji. Izvršavajmo svoje poslovne obveze, ali ne dopustimo da nam one gurnu Boga u drugi plan. Bog nam je prioritet i On mora biti na prvome mjestu - poručio je fra Stanko.

 

A kao najvažniji posao na zemlji istaknuo je onaj majčinski. - I to je najbolje plaćen posao na svijetu jer je, ako se uspješno odradi, plaća za to čista ljubav - istaknuo je.

 

Mnogima je današnja sveta misa bila prilika da obiđu grobove svojih najmilijih, zapale svijeću, polože cvijeće. - Mnogi od vas ovdje prisjetiti će se dragih ljudi, obitelji i prijatelja koji više nisu sa nama, a nosimo ih kao trajni znak u svome srcu i radujemo se susretu s njima u vječnosti. Zato, kad umre prijatelj, neka ne umre prijateljstvo. Ono neka ostane vječno - kazao je na kraju svete mise fra Stanko Pavlović naglasivši potrebu zajedništva među ljudima.

 

Na kraju je na sve zazvao i izmolio Božji blagoslov.

 

Nakon svete mise u domovima na području župe Grude organizirana su druženja obitelji i prijatelja, što je postala tradicija. Mnogi će naredne dane, s obzirom na Međunarodni dan rada 1. svibnja, iskoristiti za boravak u rodnoj Hercegovini, onoj koja ih uvijek, poput majke, čeka raširenih ruku.

 

Grude.com

Fra Stanko Pavlović: Svaku sekundu na zemlji iskoristimo za vječni život u Gospodinu
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio