U istoj momčadi Šuker, Srna... HNS osniva veterane Vatrenih

Datum objave: 30.04.2018   Broj čitanja: 566
Na inicijativu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera i nekolicine zapaženih bivših reprezentativaca, Hrvatski nogometni savez posvetit će se osnivanju reprezentacije veterana Vatrenih koja će ponovno okupiti na istom mjestu najuspješnije hrvatske reprezentativce.
U istoj momčadi Šuker, Srna... HNS osniva veterane Vatrenih

Reprezentacija veterana Vatrenih sastojat će se od istaknutih bivših hrvatskih A reprezentativaca i tako postati mjesto njihovog okupljanja nakon završene igračke karijere. K tomu, reprezentacija će nastupati u dijelovima Hrvatske, Europe i svijeta gdje A reprezentacija do sada nije gostovala, što će pružiti priliku brojnim navijačima u zemlji i inozemstvu da pozdrave igrače koji su pisali povijest hrvatske reprezentacije.

 

Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti, Davor Šuker, igrač s najviše nastupa u povijesti, Darijo Srna i igrači iz "kluba 100" Josip Šimunić i Ivica Olić su među pokretačima ove inicijative u kojoj će operativno važnu ulogu imati još jedan umirovljeni nogometaš sa zapaženom reprezentativnom karijerom, Ognjen Vukojević.

 

Legendarni kapetan Darijo Srna veliki je pobornik ovog projekta:

"Smatram da je ovo sjajna ideja i drago mi je što ću biti dio te priče. Uvijek je najljepše obući hrvatski dres i dijeliti svlačionicu s prijateljima s kojima sam prošao toliko toga. Vjerujem da projekt ima veliki potencijal, da možemo poslati sliku zajedništva i ljubavi prema hrvatskom dresu koja ne prestaje s umirovljenjem od A reprezentacije."

 

"Razgovarajući s bivšim suigračima i današnjim prijateljima, složili smo se da bi ovakav projekt imao višestruke koristi. Nama igračima bio bi prilika za ponovno druženje, navijačima bi doveo reprezentaciju tamo gdje možda kao A reprezentacija nismo mogli doći, utakmice bi mogle imati humanitarnu stranu, a pritom bismo pokazali da se nogometna obitelj drži zajedno", istaknuo je Ognjen Vukojević.

 

"Imam slična iskustva s Bayernom gdje je to sjajno organizirano i zaista je odlično iskustvo za svakog bivšeg igrača - ti susreti pokazuju veličinu Bayerna. Mislim da možemo nešto slično napraviti, na taj način zadržati bivše istaknute igrače blizu reprezentacije i razveseliti brojne navijače diljem svijeta", izjavio je Ivica Olić.

 

"Čini me ponosnim entuzijazam koji postoji oko ovog projekta među bivšim reprezentativcima i sigurno ću kao predsjednik Saveza podržati ovu odličnu inicijativu. Kao bivši Vatreni, veselim se druženju i utakmicama koje za prvi cilj imaju zabavu za sve - za publiku, medije i nas na terenu", naglasio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

 

I dalje će aktivno djelovati selekcija veterana HNS-a u kojoj sudjeluju veterani registrirani pri HNS-u, a koja godišnje odigra nekoliko revijalnih utakmica.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio