Vlašić: Dobro sam se privikao na Englesku, iduća sezona bit će moja!

Datum objave: 08.05.2018   Broj čitanja: 588
Nikola je odigrao samo 12 prvenstvenih utakmica, bez gola i asistencije, ali u debitantskoj sezoni u Premier ligi mučio se i Modrić, s 23 godine.
Vlašić: Dobro sam se privikao na Englesku, iduća sezona bit će moja!

 

Mladi hrvatski reprezentativac i bivši igrač Hajduka Nikola Vlašić (20), koji je ovo ljeto stigao na Goodison Park, dao je kratki intervju za Sports Mole.

 

Usprkos velikom transferu, nije odigrao sezonu za pamćenje. To možemo pripisati prilagodbi na otočki nogomet s kojom su se i mnogi drugi nogometaši borili, pa Vlašić u 12 prvenstvenih nastupa za Everton nije upisao ni gol ni asistenciju. No, za vrlo skromnu minutažu često je dobivao pohvale. Uostalom, i Luka Modrić, koji je stigao s 23 godine, imao poteškoća s prilagodnom na Englesku.

 

Nakon dužeg vremena Nikola je ubačen u prvu momčad Evertona, te je ovaj vikend odigrao 58 minuta u remiju sa Southamptonom (1:1).

 

"Nadam se da će slijedeća sezona biti moja sezona. Ako nisi u u momčadi, na tebi je da puno radiš i čekaš priliku", rekao je Nikola nakon utakmice.

 

Nakon upita o borbi za mjesto u prvih jedanaest, Nikola je odgovorio:

 

"Normalno je da očekuješ konkurenciju za mjesto u momčadi. Kada je toliko dobrih igrača u momčadi, logično je da se i ti moraš više truditi za svoju poziciju. Očekivao sam to nakon dolaska u Everton i znao sam da će biti teških trenutaka, ali smatram da za mene bolji dani tek dolaze."

 

"Cijelo vrijeme puno treniram i čekam svoju šansu. Mislim da sam dobro igrao svaki put kada sam dobio šansu te smatram da sam se dobro privikao na engleski nogomet. Naravno da mogu biti bolji, ali ovo je moja prva sezona ovdje te je bilo za očekivati da će biti teško prilagoditi se Premier ligi. Zato se nadam da će slijedeća sezona biti moja sezona", zaključio je pozitivno Nikola.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio