Bakir rekao Angeli Merkel da su Čović i Hrvati problem BiH! Ova ga izignorirala

Datum objave: 09.05.2018   Broj čitanja: 2699
Uskoro bivši član Predsjedništva BiH i uskoro bivši predsjednik SDA, predvodnik obespravljivanja Hrvata u BiH Bakir Izetbegović za Al Jazeeru je prokomentirao susret s Angelom Merkel u Njemačkoj.
Bakir rekao Angeli Merkel da su Čović i Hrvati problem BiH! Ova ga izignorirala

 

- Kancelarska Merkel je zaista raspoložena da pomogne vezano za Izborni zakon jer prijatelji iz Europe su zabrinuti da nećemo uspjeti formirati Dom naroda i kompletnu vertikalu vlasti i da ćemo poslati jednu lošu poruku za naš europski put i da nećemo moći dobiti kandidacijski status, da nećemo moći početi pregovore s EU ako to ne riješimo tako da smo potrošili sigurno jedan sat vremena pojašnjavajući detalje - izjavio je Izetbegović.

 

Kazao je da su članovi Predsjedništva kancelarki i njenim savjetnicima pojasnili kako stoje stvari.

 

- Problem je u sudaranju dva principa, etničkog kojeg zastupa gospodin Čović i građanskog koji je zastupljen u našem Ustavu, u presudama Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga. Skoro je nemoguće uskladiti ono kako stvari vidi Čović s presudsama suda u Strasbourgu - kazao je Izetbegović.

 

Dodao je da Merkel nije dala nikakve preporuke za rješenje ovog problema "jer ona je jedna realna žena koja zna da ne može nakon 15 minuta početi davati preporuke za stvar koju mi ne možemo riješiti godinama".

 

U prijevodu, Bakir Izetbegović je tražio od Angele Merkel da nekako kazni Čovića i Hrvate, ali Angela kao mudra i iskusna dužnosnica zna da je hrvatski narod itekako vrijedan i sposoban, ali i obespravljen u Bosni i Hercegovini da je samo ignorirala vladara Bošnjaka.

 

Grude.com

Bakir rekao Angeli Merkel da su Čović i Hrvati problem BiH! Ova ga izignorirala
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio