Službeno: Diplome Sveučilišta u Mostaru vrijede u čitavoj Europskoj uniji

Datum objave: 10.05.2018   Broj čitanja: 518
Diplome Sveučilišta u Mostaru jedine su od bosanskohercegovačkih visokoobrazovnih institucija koje se mogu nostrificirati u Republici Hrvatskoj a samim time i u zemljama Europske unije, kazao je to novinarima predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske Vlado Guberac.
Službeno: Diplome Sveučilišta u Mostaru vrijede u čitavoj Europskoj uniji

 

Rektorski zbor Republike Hrvatske po drugi put zasjeda u Mostaru, a po riječima Vlade Guberca na sjednici će biti riječi o radu Rektorskog zbora RH i suradnji sa SUM-om. ''Ovdje smo da jasno iznesemo svoj stav kao rektori Republike Hrvatske što mislimo o radu Akreditacijskog savjeta Agenciji za znanost i visoko obrazovanje. Ovom prilikom želim istaknuti kako u potpunosti podržavamo njihov rad i došli smo da razjasnimo nedoumice koje se pojavljuju u medijima oko nostrifikacija diploma u Hrvatskoj studentima koji su diplomirali na Sveučilištu u Mostaru'', kazao je Guberac.

 

On je naglasio kako su diplome studenata Sveučilišta u Mostaru priznate kako u Hrvatskoj, tako i u zemljama EU. U izjavi za medije ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje RH Jasmina Havranek kazala je kako je Agencija pridruženi član Rektorskog zbora budući da postoji potreba za obostranim informiranjem, razmjenom iskustava, kao i potreba za donošenje zajedničkih odluka. Dodala je kako je suradnja Agencije i Rektorskog zbora u zadnjih nekoliko godina unaprijedila rad Rektorskog zbora kao i rad Agencije.

 

Komentirajući nedavna pisanja medija vezano za nostrifikacije diploma Sveučilišta u Mostaru u Hrvatskoj, Havranek je pojasnila kako se diplome mogu nostrificirati u Hrvatskoj te kako je to rezultat provedene reakreditacije sastavnica i studijskih programa Sveučilišta u Mostaru, a koju je provela Agencija za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske. Po njenim riječima sam postupak je proveden na zahtjev Sveučilišta u Mostaru.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio