Let od Zagreba do Mostara kratko traje, cijena karte pristupačna

Datum objave: 14.05.2018   Broj čitanja: 914
Glavni grad Hrvatske Zagreb i najveći grad Hercegovine Mostar, nakon punih 12 godina, ponovo su povezani zrakoplovnom linijom.
Let od Zagreba do Mostara kratko traje, cijena karte pristupačnaZahvaljujući suradnji mostarske Zračne luke i kompanije „Croatia Airlines" te subvenciji Federalne vlade, uspostavljena je redovita zrakoplovna linija, a cijena povratne karte je 89 eura, piše Dnevni avaz. Tako će iz Zagreba za Mostar avion „Dash 8 Q400", koji može primiti 76 putnika, letjeti četvrtkom i nedjeljom u 22.10 sati, a iz Mostara za Zagreb ponedjeljkom i petkom ujutro u 6.05 sati.

 

Nakon promotivnog slavljeničkog leta iz Zagreba u mostarskoj Zračnoj luci stigli su putnici jednog od prvih letova. U Mostar ih je stiglo ukupno 22, a neki su u razgovoru za Avaz izrazili zadovoljstvo što je ova linija ponovno uvedena. Među njima je bila i Ivana Balić iz Rijeke, koja je stigla u Hercegovinu kako bi nazočila svadbi prijateljice. - Što se mene tiče, zadovoljna sam i dobro je da je ova linija ponovno krenula. Let traje kratko, sve je super, a i udobnost je tu. Zahvaljujući ovoj liniji, lakše sam stigla prijateljici na vjenčanje - rekla je Balić.

 

Govoreći o opravdanosti i perspektivnosti ove linije, jedan od čelnih ljudi mostarske Zračne luke Marko Đuzel istaknuo je da se uz dobar marketing i promociju ona može pokazati odličnom za sve strane. Zagreb je, naveo je, povezan s velikim brojem destinacija te mu kotira tri do pet milijuna putnika u vrlo kratkom razdoblju.

 

- Iskreno, u početku ne očekujemo nikakva čudesa jer svakoj liniji treba barem godinu dana da se „uhoda". Mi ćemo to iskoristiti za promociju, tako da se u drugoj godini ona već može pokazati dobrom. Definitivno, linija ima potencijal, a uz to je i subvencionirana, tako da minimalno dvije do tri godine neće doći do situacije da se otkazuje ako ne bude popunjavanja - kazao je Đuzel.

 

Također je naveo da ona ima i svoju isplativost za putnike jer je prilagođena i cijenom. - Cijena je uredu, definitivno se isplati, pogotovo za poslovne ljude - naglasio je Đuzel.

 

Nakon Zagreba, za nekoliko dana Mostar će biti povezan i s njemačkim gradovima Dusseldorf i Stuttgart. Nove zrakoplovne linije dva puta tjedno od 16. svibnja uvodi njemački „Eurowings". - Interesiranje je veliko, već sada je punjenje dosta dobro. Riječ je o zrakoplovu s nekih 77 mjesta, a destinacije su itekako atraktivne - navodi Đuzel.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio