U Mostar sletio prvi Eurowingsov avion iz Njemačke: Važan korak u razvoju Hercegovine

Datum objave: 16.05.2018   Broj čitanja: 504
Ono što je mjesecima najavljivano konačno se dogodilo - prvi Eurowingsow avion sletio je na pistu Zračne luke Mostar.
U Mostar sletio prvi Eurowingsov avion iz Njemačke: Važan korak u razvoju Hercegovine

Bombardier Dash 8 Q400 model je aviona koji će letjeti između dva njemačka grada i Mostara, a veliki doprinos ovim linijama dali su i građani naše zemlje u online glasanju prošle godine.

 

Na svečanosti u salonu Zračne luke Mostar posebno je ponosan bio Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ koja je subvencionirala ove letove.

 

"Ovaj uspjeh dio je sinergije vlasti i građana, kao i medija. Vlada je prošle godine počela davati subvencije, postigli smo sporazum s Gradom i Zračnom lukom. Prošle godine smo dali 300 tisuća, ove godine 500 tisuća KM, u narednom periodu dat ćemo dodatna sredstva, jer ovaj aerodrom radi za opći interes građana Mostara i Hercegovine", kazao je Herceg, prenosi Klix.ba.

 

Dodao je kakao značaj ove linije nije samo za našu dijsporu i svetište u Međugorju, već posebno za naše gospodarstvo.

 

 

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić izjavio je kako mu je drago da se ono što je obećavano i ostvareno, da nisu bila samo prazna obećanja.

 

"Siguran sam da će ovo doprinijeti ostanku mladih ljudi u Bosni i Hercegovini, da će ovako ekonomske prilike biti malo bolje. Zahvala svima koji su pomogli, posebno Vladi HNŽ. Lijepo je istaknuti da u Mostaru nije bilo političkih neprilika oko ovog projekta, što je dokaz da svi želimo bolje živjeti. Trenutak je da onim skepticima koji su i do jučer, pa i jučer, govorili da od ovog nema ništa, da kažemo da ono što smo obećali, mi i radimo na ispunjenju toga", izjavio je Bešlić.

 

Predstavnik Eurowingsa Michael Schaub zahvalio je svima na toploj dobrodošlici, kao i svima koji su pomogli da se ovi letovi ostvare.

 

"Za nekoliko dana počinju i letovi iz Stutgarta. Putovanje je bilo uspješno, putnici su bili zadovoljni, oduševljeni su dočekom te se nadaju da će se i dalje nastaviti ova uspješna suradnja", kazao je Schaub.

 

Marin Raspudić, direktor Zračne luke Mostar, iskazao je zahvalnost gradskim i županijskim vlastima na podršci, jer bez toga bi sve ovo bilo nemoguće.

 

"Pozivam sve da zajedno podržimo i ove linije, pozivam građane Mostara i Bosne i Hercegovine da ih koriste, kao što su i glasali za njih", izjavio je Marin Raspudić.

 

Putinici su nakon leta bili sretni, Jozo Raič je kazao kako je sve prošlo sjajno, kako je let trajao dva sata i petnaest minuta te je poželio da ove linije dugo potraju.

 

Viktor Vidović je kazao da je do sada za Mostar iz Njemačke putovao preko Splita te da će najvjerojatnije sada češće dolaziti kući u Hercegovinu.

 

Eurowings bi dva puta tjedno trebao letjeti između Mostara i Stutgarta, odnosno Düsseldorfa, a točni termini letova još se usuglašavaju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio