Nema više fejsbučenja u SKB Mostar

Datum objave: 16.05.2018   Broj čitanja: 678
Djelatnicima Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru zabranjeno je korištenje Facebooka.
Nema više fejsbučenja u SKB Mostar

 

Djelatnicima Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, ali i pacijentima koji su duge bolničke dane kratili na bolničkom internetu, odnosno društvenim mrežama, ukinut je facebook, ali i twitter, myspace, youtube, te računalne igrice.

 

Sigurnost ili nešto treće
Ravnatelj Ante Kvesić takvu je odluku nazvao ''sigurnosnim ograničenjem na svim računalima u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar'', premda je i više nego očito da se u ovom slučaju ne radi o sigurnosnom ograničenju, već ograničavanju pristupa internetu djelatnicima bolnice, piše Dnevni list.

 

Nužno je prihvatiti činjenicu da se mora naći ravnotežu između nacionalnog i građanskog. Tako, kada se u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar pokušavate ‘nakačiti’ na facebook, prikaže se odluka donesena 16. travnja, kada je, kako se navodi održan sastanak u Ravnateljstvu bolnice gdje je donesen zaključak da se „zbog povećanja sigurnosti podataka, te povećanja efikasnosti u KB Mostar, Centar za informatiku ovlašćuje da u okviru tehničkih mogućnosti onemogućava na svim računalima u KB Mostar facebook, twitter, myspace, korištenje online video servisa u nemedicinske svrhe (youtube, vimeo, lmovizija, itd.), korištenje zabavnih sadržaja poput računalnih igara, korištenje programa za dijeljenje podataka, samoinicijativno instaliranje korisničkog softvera, i promjene sistemskih postavki“ i slično.

 

Mailove je moguće pregledati, kao i čitati sadržaje Internet stranica.
Takva odluka nije teško pala samo pacijentima, nego i zaposlenicima, koji su, osobito u večernjim i mirnijim satima imali priliku proviriti i na društvene mreže, a sada isto mogu samo putem mobilnog interneta.

 

Do kada će ovakva odluka biti na snazi u odluci Ravnateljstva se decidirano ne navodi.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio