SDA i Mektić čiste Sarajevo od migranata zbog dolaska Erdogana

Datum objave: 18.05.2018   Broj čitanja: 978
Dolazak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana u Sarajevo u nedjelju glavni je razlog današnjeg pokušaja da se stotine migranata iz glavnog grada BiH prebace u Hercegovinu.
SDA i Mektić čiste Sarajevo od migranata zbog dolaska Erdogana

 

Neslužbene informacije iz Sarajeva govore kako iza cijelog projekta stoji vrh SDA i ministar sigurnosti Dragan Mektić koji je već ranije mnogo puta dokazao kako bez pogovora sluša želje stranke Bakira Izetbegovića. Razlog za ispunjavanje Bakirovih želja leži u činjenici da vrh SDA ima dokaze o ratnim zločinima Dragana Mektića.

 

- Migrante su pokušali prebaciti isključivo zbog dolaska turskog predsjednika u Sarajevo. I nije slučajno izabran Mostar. Ovaj grad je u ranijim godinama služio kao mjesto radikalizacije stanja u BiH i podizanja međunacionalnih napetosti. Nije isključeno kako bi se preko migranata ponovo pokušalo ući u tu priču - ističu naši sugovornici.

 

Nadalje, odluka da se migranti prebacuju u županiju u kojoj nedostaje nekoliko stotine policajaca i gdje godinama već traju sporovi oko izbora čelnih ljudi policije je u najmanju ruku opasna.

 

- Zašto Mektić nije migrante usmjerio prema Republici Srpskoj nego baš u Mostar? Netko opet želi od Mostara praviti grad slučaj. Samo zahvaljujući odluci mjerodavnih tijela da se migranti vrate odakle su došli, možemo reći kako sigurnosno stanje nije ugroženo. S druge strane, ako Sarajevska županije dobiva dvostruko više novca od svih ostalih županija kroz raspodjelu javnih sredstava neka oni preuzmu brigu o njima - zaključili su naši sugovornici.

 

Ostaje i pitanje zašto državne vlasti nisu reagirale kada je predsjednik Republike Srpske rekao kako migranti ne mogu ući na teritoriju RS-a, a državnim udarom se proglašava ista odluka u HNŽ-u? Na ovo pitanje Mektić i njegovi suradnici moraju dati odgovor.

 

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio