DRAGAN ČOVIĆ ZA HRT: "Za Erdoganov dolazak sam saznao iz medija

Datum objave: 20.05.2018   Broj čitanja: 639
Član Predsjedništva iz reda hrvatskoga naroda Dragan Čović u razgovoru za HRT rekao je kako je to pitanje najbolje ne komentirati s njegove pozicije..
DRAGAN ČOVIĆ ZA HRT:

 

“S pozicije prijatelja BiH kao i svi, dobrodošao je. No činjenica je da je najava jednog takvog okupljanja izazvala ogromna promišljanja s jedne druge pozicije iz čitave Europske unije. Kada smo razgovarali s prijateljima iz Austrije, Njemačke Švicarske, jasno su nam ukazali na taj problem misleći da smo mi domaćini.

 

Kazao sam im da sam saznao iz medija. Nadam se da će skup proteći u miru i neće ostaviti nikakve posljedice – osim onih strateških odrednica koje ima sam Erdogan zbog čega je to organizirao u Sarajevu i iz Sarajeva šalje poruke svijetu”, rekao je Čović.

 

Izrazio je sumnju da će doći do dogovora oko izbornog zakona. “Izborni proces je počeo i sada bi to bilo neprimjereno. Mi sada moramo stvoriti ambijent da ne dođe do krize koja se najavljuje u implementaciji izbornog rezultata”, rekao je Čović.

 

“BiH se nameće kao sjecište raznih interesa. Smatram da i ovaj najnoviji migrantski val nije slučajan, već snažno potaknut u vremenu snažne političke aktivnosti. Naš je zadatak poslati snažnu poruku da je europski put, jedini put za BiH”, istaknuo je Čović.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio