Naredba vodeće bošnjačke politike za HNŽ: Destabilizirajte srce Hercegovine, ne birajte sredstva!

Datum objave: 24.05.2018   Broj čitanja: 2041
Ono o čemu se već dulje spekulira dobiva svoj nastavak u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, a radi se o pokušajima destabilizacije ove županije preko sindikata.
Naredba vodeće bošnjačke politike za HNŽ: Destabilizirajte srce Hercegovine, ne birajte sredstva!

 

Liječnici su pristali na dogovor, premda su neki od njih pozivali da se štrajk što je moguće više produži kako bi srce Hercegovine bilo destabilizrano barem na određeno vrijeme. Neki od predvodnika štrajka, odnosno zagovornici nepostizanja dogovora, su ovog mjeseca bili u Istanbulu gdje se itekako polemiziralo o tome kako da štrajk potraje. Problem je bio u tome što su autoritativniji liječnici isticali da ne treba pretjerivati i da se za prava treba izboriti mirnim putem, bez prijetnji i ucjena prema bilo kome.

 

Danas je predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić najavio novi dvosatni štrajk za 29. svibnja. Zanimljivo je da Milića podržavaju upravo političke elite iz Sarajeva koje su dale naredbe svojim medijima da prate njegov rad i podržavaju ga u zahtjevima. Rijetko koji moćniji medij danas piše da je Josip Milić u rušenju Mostara i HNŽ-a sudjelovao 2014. godine kada su u zgradi HDZ-a razbijani kršćanski simboli, te su paljene institucije Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije. Josip Milić je tada uhićen, ali to ga ne spriječava da četiri godine poslije krene u novi pohod i pokuša mobilizirati što više istomišljenika kako bi se situacija u Mostaru dovela do točke koja se više neće moći kontrolirati.

 

Treba li reći da su i Edina Čomić i Josip Milić prije nešto više od dva mjeseca izjavili da su zadovoljni kolektivnim ugovorima koji su vezani za srednjoškolsko obrazovanje, a koji su tada potpisani.

 

A zatim, što reći o posljednjoj najavi štrajka policije u HNŽ-u od strane šefa Sindikata policije Naila Balića. Da nije žalosno bilo bi smiješno, Nail Balić je prije manje od dva mjeseca, točnije 29. 3. 2018., postao predsjednik Sindikata policije u HNŽ-u. U normalnom društvu, jedan predsjednik bi uzeo barem 100 dana da potpuno razmotri situaciju i vidi što je potrebno mijenjati, da sjedne s onima koji donose odluke i dadne prijedloge policije, ali ne i u HNŽ-u, ne u Mostaru. Nail Balić je nakon 56 dana odlučio najaviti štrajk, bez prethodnih konzultacija.

 

Da je situacija u HNŽ-u bolja nego u ostalim županijama potvrđuje rečenica redovitog izbornog aktiviste, gore navedenog, Josipa Milića kako je suficit u HNŽ-u prošle godine iznosio nevjerojatnih 14 milijuna KM. Milić tvrdi da je suficit podijeljen kumovima i prijatelja Nevenka Hercega. Nakon ovakvih optužbi koje su objavili portali koje je vodeća bošnjačka politika upregnula u borbi protiv Hrvata u BiH, Herceg bi mogao uzvratiti sudskom tužbom za klevetu jer podijeliti 14 milijuna KM prijateljima i kumovima teško je, pa i kada je i BiH u pitanju, a u njoj smo se uvjerili da je svašta moguće.

 

I ptice na grani znaju da je u izbornoj godini najbolje vršiti pritisak na politiku, ali ići ovako agresivno kako se radi u HNŽ-u pokazuje puno dublju pozadinu od samoga štrajka. U ono što smo nedavno najavili, a to je agresivnije djelovanje, mogu se svrstati i migranti koji su u Mostar poslani kako bi destabilizirali ovaj dio Hercegovine. Sve i da se radi o napaćenim ljudima, što po slikama baš ne možemo zaključiti, deportirati ih na način kako ih je u Mostar deportiralo političko Sarajevo jasan je znak agresije i želje da se pošto poto preuzmu HNŽ i Mostar. Prije četiri godine projekt nije uspio. Ovog puta uključili su sve kategorije društva i uzeli one koji im odgovaraju da odrade prljavi posao, i to u trenucima kada HNŽ ostvaruje višemilijunski suficit, pokreće projekte i ima najbolje plaće u Federaciji BiH, stojeći uz bok Sarajevu koje su nepravedni zakoni gurnuli na financijski vrh.

 

U borbi za Mostar i Hercegovinu bošnjačke političke elite spremne su ići do kraja. Prije četiri godine su to pokazali, a sada to još jednom potvrđuju.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ja25.05.2018 07:53 sati
    U Aps s njima
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio