Predsjedništvo HDZ-a razriješilo Stiera i Kovača

Datum objave: 04.06.2018   Broj čitanja: 770
Predsjedništvo hrvatskog HDZ-a izglasalo je smjenu Mire Kovača i Davora Ive Stiera te su za nove tajnike postavili ministre Božinovića i Kuščevića.
Predsjedništvo HDZ-a razriješilo Stiera i Kovača

 

Predsjedništvo hrvatskog HDZ-a izglasalo je smjenu Mire Kovača i Davora Ive Stiera te su za nove tajnike postavili ministre Božinovića i Kuščevića.

 

Predsjedništvo hrvatskog HDZ-a izglasalo je smjenu Mire Kovača i Davora Ive Stiera te su za nove tajnike postavili ministre Božinovića i Kuščevića, prenosi Večernji list.

 

Davor Božinović tako je postao međunarodni tajnik, a Lovro Kuščević politički tajnik HDZ-a. Iako Stier i Kovač spadaju u Plenkovićevu opoziciju u HDZ-u, predsjednik te stranke, izgleda, tek se nakon Sabora HDZ-a, na kojem su i Stier i Kovač kritički nastupili, odlučio predložiti smjenu stranačkih tajnika o kojoj većinom glasova odlučuje Predsjedništvo.

 

- Ne može predsjednik igrati dinare, a politički tajnik baštone, a međunarodni tajnik igrati kope. To ne može biti tako - rekao je uoči sjednice Božidar Kalmeta, dodavši da smatra da bi Stier i Kovač trebali otići sa svojih funkcija u HDZ-u.

 

- Ja tu dilema apsolutno nemam, ne imajući naravno ništa osobno protiv ni Mire Kovača ni protiv Stiera, ali to jednostavno nije jedan prirodan odnos - rekao je Kalmeta.

 

Ministar uprave Lovro Kuščević je, upitan hoće li se razgovarati o smjeni Stiera i Kovača, kazao da se svi članovi stranke moraju "ubaciti u kolosijek kojim ide stranka".

 

- HDZ dobro vodi ovu državu, daje maksimalne napore da bi nas izvukla iz krize i podigla životni standard građana. Mislim da se gospoda (Stier i Kovač) moraju uklopiti u te okvire, a ne previše iskakati, rekao je Kuščević. Član Predsjedništva i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je kako predsjednik stranke Andrej Plenković ima njegovo apsolutno povjerenje. Dodao je kako je Plenković imao njegovo povjerenje kada je Stiera i Kovača predlagao na te funkcije, a dođe li do prijedloga za njihovu smjenu, imat će, tvrdi, njegovo povjerenje "za svoj stav i ako ih daje na razrješenje".

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio