POGREBNI TROŠKOVI Obitelj umrlog umirovljenika dobit će naknadu u visini prosječne mirovine

Datum objave: 07.06.2018   Broj čitanja: 1247
Zamjenik federalnoga premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača na današnjoj konferenciji za novinare je istaknuo da je Vlada Federacije BiH dala suglasnost na Pravilnik o naknadi pogrebnih troškova u slučaju smrti korisnika mirovine, koji je donio Upravni odbor Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, izvijestili su iz Vlade FBiH.
POGREBNI TROŠKOVI Obitelj umrlog umirovljenika dobit će naknadu u visini prosječne mirovine

 

– Konkretno, radi se o realiziranju sporazuma Vlade, resornog ministarstva i umirovljenika, kao i aktivnosti s ciljem poboljšanja statusa ove socijalno ugrožene kategorije – kazao je Drljača.

 

Pravilnikom su regulirana pitanja poput onih tko ostvaruje pravo, koje su procedure, tko izdvaja sredstva, koja je visina sredstava i rokovi za podnošenje zahtjeva, te tko odlučuje, piše Poslovni-global.ba.

 

– Pravo na ovu naknadu ima bliski srodnik preminuloga korisnika mirovine, koji je isplatio troškove do visine jedne prosječne mirovine isplaćene za prethodni mjesec, a odlučuje središnja jedinica u MIO-u. Na taj zahtjev se može uložiti prigovor, a o tome odlučuje direktor Federalnog zavoda MIO – rekao je Drljača.

 

Davanjem suglasnosti Vlade na navedeni Pravilnik nastavljaju se aktivnosti na davanju potpore umirovljenicima.

 

Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od objave u Službenim novinama Federacije BiH.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio