Dodik: Kao član Predsjedništva BiH uopće se neću kretati po Federaciji

Datum objave: 08.06.2018   Broj čitanja: 353
Aktualni predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će pobijediti u utrci za srpskog člana Predsjedništva BiH.
Dodik: Kao član Predsjedništva BiH uopće se neću kretati po Federaciji

"Idem tamo da ojačam Republiku Srpsku. To je legitiman politički cilj u skladu s političkim sustavom, Ustavom i međunarodnim ugovorima. Naravno, nisam od onih koji bi pravili bilo kakve destabilizacije u Federaciji, jer smatram da je to njihov problem. Kao član Predsjedništva uopće se neću kretati po Federaciji u službenom smislu, odlaziti na neke sastanke po Federaciji i glumiti tamo nekoga. Ja sam srpski član Predsjedništva i moja glavna odgovornost jeste Srpska i srpski narod", rekao je Dodik za Srpskainfo.

 

"Ako igdje u Federaciji budem imao neke sastanke, izvan Sarajeva, onda će to sigurno biti sa srpskom nacionalnom zajednicom. Hoće li se to nekome svidjeti u Sarajevu ili ne, ili međunarodnoj zajednici – to nije u fokusu mog zanimanja. Neću govoriti o Ivaniću, ali meni ne pada na pamet da presjedim to vrijeme tamo niti da se dodovoravam bilo kojim veleposlanicima. Oni nisu ništa uradili za RS, samo su smanjili njenu snagu", rekao je Dodik.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio