Inspekcijske aktivnosti se nastavljaju: Izdali preko tisuću prekršajnih naloga

Datum objave: 08.06.2018   Broj čitanja: 338
Federalna uprava za inspekcijske poslove priopćila je kako su u razdoblju od 25. travnja do 7. lipnja ove godine, federalni inspektori izvršili 1.839 inspekcijskih nadzora i izdali 1.122 prekršajna naloga u iznosu od 1.570.278 KM.
Inspekcijske aktivnosti se nastavljaju: Izdali preko tisuću prekršajnih naloga

Također, u nastavku prvoga ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora na teritoriju Federacije BiH u 2018. godini, federalni inspektori su, u istom razdoblju, izvršili i 38 kontrolnih nadzora, sačinili 1.839 zapisnika, a naplaćen je i iznos od ukupno 249.956 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak.

 

Izrečeno je i 236 upravnih mjera, od kojih se 108 odnosi na mjere privremene zabrane rada, a od 517 kontroliranih gospodarskih subjekata, sukladno primjeni Zakona o fiskalnim sustavima, konstatirano je da svi subjekti nadzora posjeduju fiskalni uređaj. Tijekom inspekcijskog nadzora utvrđeno je i da 33 subjekta nadzora nisu izdavala fiskalne račune za prodane robe i izvršene usluge.

 

U suradnji sa županijskim upravama za inspekcijske poslove, a prema dostupnim informacijama, u svibnju 2018. godine zatečena su 332 radnika „na crno“, dok je ukupan broj osoba zatečenih na radu „na crno“ u Federaciji BiH od početka 2018. godine 1.088.

 

Naglasak pojačanih inspekcijskih aktivnosti je na borbi protiv „sive“ ekonomije, a inspekcijski nadzori se vrše u oblastima trgovine, turizma, rada, poljoprivrede, zdravstva, urbanizma, ekologije, prometa, šumarstva, voda, verterinarstva, rudarstva, te termo i elektroenergije. Aktivnosti se provode putem zajedničkih multidisciplinarnih timova, u suradnji sa županijskim inspektorima rada.

 

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove pozvali su sve gospodarske subjekte nadzora u Federaciji BiH da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, kako ne bi bili predmet represivnih inspekcijskih mjera, odnosno financijskog sankcioniranja. Također, napominju kako će pojačane inspekcijske aktivnosti biti nastavljene u kontinuitetu, priopćeno je iz Uprave.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio