(VIDEO) Sudionicima blokade kazne i do 1.500 KM

Datum objave: 11.06.2018   Broj čitanja: 590
Zaustavljajući svoja vozila svaki dan u isto vrijeme, građani izražavaju nezadovoljstvo zbog, kako većina tvrdi, neopravdanog povećanja cijena goriva. Prosvjedi zbog poskupljenja goriva održani su i u ponedjeljak širom BiH.
(VIDEO) Sudionicima blokade kazne i do 1.500 KM

Policijski službenici MUP-a Županije Sarajevo poduzimaju konkretnije mjere da bi obustavili prosvjede i novčano kažnjavaju one koji su sudjelovali u blokadi prometnica, javlja Federalna televizija.

 

Građani bi svoje nezadovoljstvo zbog poskupljenja goriva u Županiji Sarajevo mogli platiti i kaznom do 1.500 maraka. Na ovakve poteze su se odlučili u MUP-u ŽS-a nakon jučerašnje blokade prometnice u glavnom gradu BiH. Za njih ovakve blokade su neopravdane i na taj način građani ugrožavaju promet. Policijski službenici izvršit će provjere vlasnika automobila, sudionika prosvjeda, nakon čega slijedi poziv za plaćanje kazne, tvrdi FTV.

 

''Ukoliko dođemo do informacija, do organizatora ovog javnog okupljanja, pravnoj osobi predviđena je kazna od 3.000 do 9.000 KM, ukoliko se radi o fizičkoj osobi 1.500 KM je predviđena novčana kazna'', kaže Elvedin Muratspahić, inspektor u Odjelu za unutarnji nadzor, koordinaciju i usmjeravanje MUP-a ŽS.

 

Ovakva upozorenja građani Sarajeva očigledno su ozbiljno shvatili. Pozivi na blokadu koji su upućivani putem društvenih mreža, u Sarajevu danas nisu imali efekta. Tako blokada nije bilo. Međutim, građani Mostara, kao i građani Banja Luke bili su odlučniji. 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • H11.06.2018 23:38 sati
    Ne more gorivo poskupit, uvik je 50KM
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio