Turizam u ZHŽ-u: Predstavljen projekt koji će voditi do novih radnih mjesta

Datum objave: 15.06.2018   Broj čitanja: 350
U Širokom Brijegu je, u organizaciji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije održan radni sastanak na temu razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
Turizam u ZHŽ-u: Predstavljen projekt koji će voditi do novih radnih mjesta

Na sastanku je sudjelovalo deset predstavnika grada i općina u Županiji Zapadnohercegovačkoj te Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH.

 

Na prvom dijelu sastanka predstavljen je prijedlog projektne ideje na temu razvoja ruralnog i aktivnog turizma, koji se planira provesti u Županiji Zapadnohercegovačkoj na temelju zajedničke suradnje Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH te Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, prenosi Radio Posušje.

 

Projekt će financijski podržati Švicarska vlada u sklopu programa MarketMakers koji potiče rast privatnog tržišta u odabranim sektorima, koji će voditi do kreiranja novih radnih mjesta za mlade žene i muškarce.

 

Jedan od odabranih sektora je turizam, koji je konstantno rastuća gospodarska grana u zemlji i regiji, s mnogim poslovnim prilikama.

 

Projektne aktivnosti su podijeljene u tri grupe:

 

kreiranje platforme za razvoj turizma,
izgradnja kapaciteta na lokalnoj i županijskoj razini u području ruralnog i aktivnog turizma,
promocija Županije Zapadnohercegovačke kao atraktivne destinacije za ruralni i aktivni turizam.

 


Drugi dio sastanka je bio predviđen za davanje komentara, prijedloga ili sugestija od strane sudionika na predložene projektne aktivnosti kao i rasprava o turizmu, koji je bez obzira na bogate turističke potencijale, nedovoljno razvijen u Županiji Zapadnohercegovačkoj, osim dijelom u Općini Ljubuški.

 

Zaključeno je da je s obzirom na trenutnu situaciju kada nemamo Zakona o turizmu u Županiji Zapadnohercegovačkoj, niti Turističku zajednicu što već u početku dovodi do nerazvijenog turizma, trebamo uložiti zajedničke napore kako bi ovaj projekt bio pokretač pozitivnih sistemskih promjena i stvaranja pozitivnog i zavidnog turističkog okruženja u Županiji Zapadnohercegovačkoj s naglaskom na ruralni i aktivni turizam.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • grgo15.06.2018 12:09 sati
    Zašto agencije koje su u nadležnosti Vlade ŽZH, pokušavaju zaobići Turističku zajednicu, koja je po ustavnoj nadležnosti zadužena za turističku branšu u ŽZH. Znači Federacija zakon o TZ proglasila neustavnim, Turističke zajednice ne egzistiraju, a ove gore nazovi agencije, uz prešutno dopuštenje Vlade ŽZH, preuzimaju resor turizma, obaveze prema radnicima iz TZ nisu isplaćene i radnici poslani na biro rada. Pa tako se turizmom bave svi, komunalna poduzeća, razvojne agencije, dječji vrtići, ured za eu integracije, samo ne oni kojima bi to trebao biti posao. E tugo Hercegovačka.....
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio