Kakav početak ljeta: Hercegovina se 'smrzava' na + 6 stupnjeva

Datum objave: 22.06.2018   Broj čitanja: 1145
Jučerašnji gromovi po Hercegovini nagovještavali su promjenu vremena, ali rijetko tko je mogao vjerovati da će ovako zahladiti.
Kakav početak ljeta: Hercegovina se 'smrzava' na + 6 stupnjeva

 

U Grudama je trenutna temperatura oko 14 Celzijevih stupnjeva, a dojam hladnoće je puno jači. Na najpoznatijoj hercegovačkoj planini Blidinju temperatura trenutno iznosi 6 Celzijevih stupnjeva. - Gledam nebo i ne bi me iznenadilo da udari snijeg - piše nam posjetitelj koji "uživa" na odmoru u planini. Dojam hladnoće je i do pet stupnjeva niži od stvarne temperature zbog snažnog vjetra.

 

Meteorolog Zoran Zadro kaže kako temperatura danas i u idućim danima pada za pet do deset Celzijevih stupnjeva u odnosu na prethodno razdoblje.

- Osobito će noći i jutra biti hladniji, kada će mnogi poželjeti, a neki i upaliti grijanje - poručuje Zadro.

 

Što se dugotrajne stabilizacije vremena tiče nje nema na vidiku. Nova ciklona na Balkan stiže već od ponedjeljka, a moguće su s njom i grmljavinske oluje.

 

- Što reći nego da je ljeto na čekanju do daljnjeg. Sada se spremite na brz ulazak kalendarskog ljeta u jesen, mnogima će trebati i nešto toplija odjeća - govori Zadro pa naglašava: Ipak nemojte misliti da ove godine neće biti ljeta. Pred nama je 7. i 8., pa i 9. mjesec, vjerujem da će se upozoravati na valove vrućina, međutim reprize prošlog ljeta najvjerojatnije neće biti - zaključuje Zadro.

 

Grude.com

Kakav početak ljeta: Hercegovina se 'smrzava' na + 6 stupnjeva
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio