Oprez: Kazne za turiste i do 7000 eura

Datum objave: 03.07.2018   Broj čitanja: 547
Ljeto je stiglo na velika vrata, a oni koji ove godine ljetuju u Italiji nek imaju na umu da se klone uličnih prodavača.
Oprez: Kazne za turiste i do 7000 eura

Naime, ako bilo što kupite od uličnih prodavača u riziku ste da dobijete kaznu u vrijednosti i do 7.000 eura, navodi B92.

 

Ministar unutarnjih poslova Italije Matteo Salvini upozorio je da će ove godine kazne za ulične prodavače, ali i one koji kupuju od njih biti pooštrene, pa će tako prodavači morati platiti državi od 2.500 do 15.500 eura.

 

Turisti koji plate usluge uličnih prodavača i tako ih potaknu u zaradi, bilo da je u pitanju masaža na plaži ili privremena tetovaža također bi se mogli suočiti sa ozbiljnim posljedicama.

 

Uobičajena je praksa da ulični, da se ne kaže plažni prodavač,i prodaju lažnu robu u gotovo svim većim turističkim mjestima, a izbjegavanje poreza i pad prometa u legalnim prodavnicama znatno je opao zbog čega se Italija našla pred problemom.

 

Prošle godine je od ilegalnih migranata i drugih prodavača zaplijenjena roba u vrijednosti od 265 milijuna eura zbog čega su od ove godine mjere znatno pooštrene.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio