Požari gašeni u Visokom, Mostaru, Čapljini, Konjicu, Sarajevu i Grudama

Datum objave: 12.08.2018   Broj čitanja: 838
Federalna uprava Civilne zaštite, u redovnom izvještaju za protekla 24 sata u Federaciji Bosne i Hercegovine, navodi požar koji je pričinio veliku materijalnu štetu na farmi koka u općini Visoko, u mjestu Goduša. Vatra je savladana maksimalnim naporima ljudstva i angažiranjem raspoložive tehnike.
Požari gašeni u Visokom, Mostaru, Čapljini, Konjicu, Sarajevu i Grudama

 

Za protekli period, u izvještaju Federalne uprave Civilne zaštite su također navedene dvije intervencije vatrogasaca na području grada Mostara, gdje su ugašeni požari na niskom rastinju na lokacijama Rodoč i Raštani.

 

Pet kratkotrajnih intervencija bilo je u uopćini Čapljiina, gdje su na pojedinim lokacijama ugašeni požari na travi i niskom rastinju ili na biljnom otpadu.

 

U općini Konjic je od 15.30 do 19.00 sati trajalo gašenje vatre u borovoj šumi na lokalitetu Repovice.

 

U Sarajevu su vatrogasci imali osam manjih intervencija, dok je na području Širokog Brijega, od 8.30 do 10.30 sati savladana vatra u Knešpolju na divljem odlagalištu starih automobilskih guma.

 

U općini Grude je od 11.30 do 13.00 sati obuzdavan požar na pola hektara niskog raslinja i trave u Gorici, kao i na hektaru niskog raslinja u Drinovcima, na lokalitetu Metiljevac, gdje je vatra gašena od 17.30 do 20.00 sati, prenosi Fena.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio