Federalni inspektori zabranili uvoz opasnih nogometnih lopti, tepsija, kalupa za kolače...

Datum objave: 17.08.2018   Broj čitanja: 698
Tijekom srpnja ove godine federalni sanitarni inspektori na Carinskoj ispostavi Mostar-Rodoč zabranili su uvoz u Federaciju BiH tri pošiljke predmeta opće upotrebe podrijetlomm iz Kine, ukupne vrijednosti 6.460 KM.
Federalni inspektori zabranili uvoz opasnih nogometnih lopti, tepsija, kalupa za kolače...

Tako su odlučili nakon što je kemijskom analizom uvrđeno da, zbog povećane količine teških metala, navedeni predmeti ne ispunjavaju odredbe Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opće upotrebe koji se mogu stavljati u promet.

 

Naime, 13.7.2018. godine, izvršen je sanitarni pregled pošiljke 1.970 komada nogometnih lopti. Naložena kemijska analiza uzoraka na prisustvo teških metala pokazala je povećanu količinu cinka i arsena. Vrijednost kontrolirane pošiljke je oko 714 KM.

 

Istog dana, izvršen je još jedan sanitarni pregled pošiljke 712 komada kalupa za kolače. Nakon izvršene kemijske analize uzoraka, utvrđeno je da proizvod ne odgovara odredbama Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opće upotrebe koji se mogu stavljati u promet po svim parametrima, zbog povećane količine kroma, nikla i mangana. Vrijednost kontrolirane pošiljke je oko 746,00KM.

 

Dana 30.7.2018. godine izvršen je sanitarni pregled pošiljke metalnih cjedila (6.400 komada) i metalnih tepsija (2.400 komada). Kemijska analiza na teške metale je pokazala povećanu količinu mangana i kroma. Vrijednost kontrolirane pošiljke je oko 5.000 KM, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, prenosi Faktor.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio