Elon Musk zaplakao: Radim od 0 do 24 i na rođendan, bez prijatelja i bez obitelji

Datum objave: 18.08.2018   Broj čitanja: 718
Čelnik tvrtke za proizvodnju električnih automobila Elon Musk otvorio je dušu u intervjuu za New York Times u četvrtak.
Elon Musk zaplakao: Radim od 0 do 24 i na rođendan, bez prijatelja i bez obitelji

 

Priznao je da mu je ovo bila "najteža i najbolnija godina u karijeri". Stres i dugi sati u proizvodnji električnog automobila Model 3 odrazili su se na njegovo fizičko zdravlje, a sve manje vremena uspijeva provesti s obitelji i prijateljima, požalio se.

 

Musk očito traži simpatije javnosti nakon gungule koja je počela njegovom objavom na Twitteru 7. kolovoza. Tada je najavio da Teslu “povlači s burze” i da je “novac za otkup osiguran” i time otvorio medijsko grotlo i pokrenuo lančanu reakciju koja se do danas nije umirila. Ima li Musk novac, gdje su investitori, je li to sve dio složene prijevare? Optužbe i spekulacije da šef Tesle “pliva u mutnom” ubrzo su potaknule seriju privatnih tužbi i regulatornih istraživanja.

 

U intervjuu Musk kaže da ne žali ni zbog čega i da bi opet sve napravio isto.

- Objava na Twitteru bila je jedini način da svi dioničari u isto vrijeme dobiju iste informacije - brani se od optužbi da objava na društvenim mrežama nije dobar način za objavu osjetljive poslovne informacije.

 

- Mislio sam da je najgore prošlo, zaista sam mislio. Najgore je možda i prošlo za Teslu, ali za mene osobno najgore tek slijedi - kazao je Musk u emocionalnom intervjuu.

 

Zaista, cijela saga za Elona Muska nije ni blizu završetka. Komisija za trgovinu vrijednosnim papirima (SEC) nije uvjerena da je Musk u trenutku objave imao potvrdu o osiguranim sredstvima za otkup, a prema njihovim pravilima, “javne izjave svakog direktora koje se tiču kompanije moraju biti istinite”. Stoga su mu srijedu uručili sudski poziv, čime je započela i službena istraga zbog moguće prijevare. Idući će tjedan tako čelnik Tesle sjedeći na vrućoj stolici morati opravdati sve svoje dosadašnje poteze. SEC zapravo pokušava ispitati do koje razine idu Muskove makinacije, a prema zadnjim informacijama, piše Reuters, ispituju i upravni odbor, ali i Tesline direktore koliko su zapravo bili upućeni u Muskove planove delistiranja i prije objave na Twitteru. Zasad se čini da mu pokušavaju prišiti i prešućivanje važnih informacija od poslovnih partnera u Tesli.

 

Musk je u intervjuu i zaplakao te spomenuo svoju vlastitu žrtvu u posljednjih 15 godina dižući Teslu od startupa do velike kompanije koja proizvodi stotine tisuća automobila. Otkrio je da radi i do 17 sati dnevno, ponekad tvornicu ne napušta danima, a godišnji odmor nije uzeo od 2001. godine.

 

- Napunio sam 47 godina u srpnju, a rođendan sam proveo na poslu. Od 0 do 24, tijekom noći, bez prijatelja, obitelji, ikoga - priznao je Musk kroz suze.

 

Unatoč svemu, ne planira se povući, niti se odreći dvojne funkcije u Tesli, predsjednika i izvršnog direktora, rekao je u razgovoru.

 

- Ako nađete nekoga tko može obavljati ovaj posao bolje od mene, svakako mi javite. Odmah mu predajem kormilo. Ima li netko tko posao može obaviti bolje?! - pitao je Musk u svojem stilu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio